Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ιταλός που ελέγχει τα πάντα στο ΥΕΘΑ και ο Μπεγλίτης έκανε πως αγνοούσε

24.09.2012 | 17:08


Πως αλλάζουν οι καιροί. Όταν τον Οκτώβριο του 2011 το Onalert έγραφε για τον Ρικάρντο Έκολι ,στέλεχος της τρόϊκας που “ξεσκόνιζε” ακόμη και το τελευταίο τιμολόγιο στο ΥΕΘΑ , ο τότε υπουργός Πάνος Μπεγλίτης απαντούσε “σκωπτικά”,μέσω του Μικροπολιτικού των ΝΕΩΝ,υποστηρίζοντας ότι όλα αυτά ήταν ανοησίες.

Είχε ζητήσει μάλιστα να του πούμε και τη διεύθυνση του ιταλού για να πάει να τον επισκεφθεί. Την διεύθυνση του την είχαμε γράψει αλλά την επίσκεψη δεν την έκανε.

Τώρα ένα χρόνο μετά έρχεται και ο συνήθως καλά πληροφορημένος ΒΗΜΑτοδότης να μας επιεβαιώσει και να αναφερθεί στον κ.Έκολι:


"Ποιοι ελέγχουν τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις; Ο Πρωθυπουργός; Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας; Το φάντασμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη; Οχι. Ο κ. Ρικάρντο Εκολι και η κυρία Ιβα Πέτροβα. Ποιοι είναι αυτοί; Δεν είναι ούτε καν εκπρόσωποι ξένων επιχειρήσεων αμυντικών εξοπλισμών. Πρόκειται απλώς για δύο εμπειρογνώμονες της τρόικας που «κοσκινίζουν» τον προϋπολογισμό του υπουργείου Αμυνας και ζητούν - υπό την πίεση του Τόμσεν και της παρέας του - όλο και μεγαλύτερες περικοπές. Μπροστά στα δύο αυτά στελέχη βρέθηκαν συχνά τις προηγούμενες ημέρες, στο πλαίσιο συναντήσεων στο Γενικό Λογιστήριο, οι αρχηγοί των τριών όπλων και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Εχουμε, λοιπόν, μια στρατιωτική ηγεσία που αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να υπερασπιστεί το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και να συναινέσει στις απαιτήσεις δύο τυχαίων χαμηλόβαθμων ξένων οικονομολόγων, οι οποίοι - οφείλω να προσθέσω - εκ της θέσεώς τους έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε ευαίσθητες και απόρρητες πληροφορίες. Πώς αισθάνεται ένας έλληνας πολίτης όταν μαθαίνει για όλα αυτά; Η απάντηση είναι αυτονόητη: Εντελώς ηλίθιος".

Βηματοδότης


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ