Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BMD-4M: Το τανκ «αλεξιπτωτιστής»! ΒΙΝΤΕΟ

31.08.2014 | 00:15
Χαρακτηρίζεται ως υπερόπλο των ρωσικών Ειδικών Δυνάμεων. Είναι το αμφίβιο τεθωρακισμένο όχημα μάχης BMD-4M, θα αντικαταστήσει το παρωχημένο τεχνολογικά αμφίβιο αερομεταφερόμενο τανκ, BMD-3. Το λένε “ιπτάμενο τανκ” ,γιατί όπως υποστηρίζουν οι κατασκευαστές του μπορεί να πέσει με αλεξίπτωτο από το αεροπλάνο μαζί με το πλήρωμά του και αμέσως να μπει στη μάχη, βαθιά πίσω από τις εχθρικές γραμμές. Θυμίζει κινηματογραφική ταινία η περιγραφή. Πάντως στο βίντεο υπάρχει πλάνο που δειχνει πως το τεθωρακισμένο φθάνει από τον ουρανό στη γη!

Οκτώ εκσυγχρονισμένα BMD-4M, παραδόθηκαν από την κατασκευάστρια εταιρεία «KURGANMASHZAVOD» στην 106η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία Φρουράς των Δυνάμεων Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών.

Τα νέα τεθωρακισμένα, σε λίγα λεπτά μπορούν να «κατέβουν» από τον ουρανό και να κινηθούν προς τους στόχους τους με ταχύτητες που αγγίζουν τα 70 km/h, πυροβολώντας εν κινήσει. Το BMD-4M μπορεί να κινηθεί μέχρι και 500 km χωρίς ανεφοδιασμό. Το θωρακισμένο όχημα μπορεί να περάσει το υδάτινο κώλυμα με ταχύτητα 10 km/h.Διαβάστε ακόμη:

Ελλάδα - Ρωσία: Η "κόκκινη αρκούδα" που δεν τρώει ελληνικά ροδάκινα αλλά πουλάει όπλαΤο "αφεντικό" των ρωσικών εξοπλισμών σπάει τη σιωπή του για "τα σκάνδαλα εξοπλισμών στην Ελλάδα"
"Αυτή είναι η αμυντική συμφωνία που υπογράψαμε με την Ελλάδα" - Τι λένε οι Ρώσοι 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ