Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βραζιλία: Συμμετοχή στην ειρηνευτική διάσκεψη για τη Συρία

12.06.2013 | 10:22
Η Βραζιλία έχει προτείνει στη Ρωσία να συμμετάσχει η κυβέρνηση της Λατινοαμερικανικής χώρας, στη διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη για τη Συρία, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της Βραζιλίας, Αντόνιο Πατριότα

«Η Βραζιλία θεωρεί ότι θα ήταν σκόπιμο να εξεταστεί το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν και άλλες χώρες, εκτός από τα πέντε μόνιμα μέλη (του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ) και των γειτόνων της Συρίας, οι οποίοι έχουν δείξει ενδιαφέρον για το θέμα αυτό και την ικανότητα να συμβάλουν στην επίλυση», δήλωσε ο βραζιλιάνος υπουργός μετά τη συνάντηση με το Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

«Η βάση της στήριξης αυτής της πρωτοβουλίας, είναι μια συμφωνία που εξαιρεί μια στρατιωτική λύση», πρόσθεσε ο κ. Πατριότα, ο οποίος επέκρινε το γεγονός ότι, η Διάσκεψη της Γενεύης-2, σε αντίθεση με την εντολή της Γενεύης-1 προκαλεί, άμεσα ή έμμεσα, τη στρατιωτικοποίηση της σύγκρουσης.

Ο Λαβρόφ δήλωσε ότι η θέση της Βραζιλίας ήταν «ισορροπημένη», αλλά προς το παρόν, «το κύριο θέμα» που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι συμμετέχοντες είναι η ρωσική πρόσκληση προς το Ιράν και Αίγυπτο, η οποία βρίσκει αντίθετες πολλές χώρες. Μια προπαρασκευαστική σύσκεψη για τη διεθνή διάσκεψη έχει προγραμματισθεί για τις 25 Ιουνίου στη Γενεύη.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ