Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρετανία: Η Ρωσία μεγάλη απειλή για την ασφάλεια

10.03.2015 | 13:39
Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία θα μπορούσε για μία ακόμη φορά να καταστεί η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια της Βρετανίας και πρόσθεσε ότι οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας εντείνουν τις προσπάθειές τους για να αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

"Βρισκόμαστε σε γνώριμο έδαφος για όποιον είναι άνω των 50 ετών περίπου με την επιθετική συμπεριφορά της Ρωσίας να μας υπενθυμίζει ότι είναι σε θέση να γίνει η μοναδική τόσο μεγάλη απειλή για την ασφάλειά μας", είπε ο Χάμοντ-- ο οποίος είναι υπεύθυνος για την μυστική υπηρεσία πληροφοριών MI6 και τη Βρετανική Υπηρεσία Αντικατασκοπείας GCHQ--στην διάρκεια ομιλίας του στο Λονδίνο.
"Επομένως, η συνέχιση της συγκέντρωσης μυστικών πληροφοριών σχετικά με τις δυνατότητες και τις προθέσεις της Ρωσίας θα παραμείνει ένα ζωτικό στοιχείο της προσπάθειας μας στον τομέα αυτό για το εγγύς μέλλον. Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι υπηρεσίες μας στρατολογούν ξανά ρωσόφωνους".

Από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, η Βρετανία και οι δυτικοί σύμμαχοί της επιδίωξαν να συνεργαστούν με το Κρεμλίνο και να προσελκύσουν την Ρωσία σε ένα παγκόσμιο σύστημα βασισμένο σε μία βάση κανόνων, είπε ο Χάμοντ. Ο ίδιος τόνισε ότι οι προσπάθειες αυτές έχουν κατασταλεί από τον πρόεδρο Πούτιν, ο οποίος κυβερνά τη χώρα από το 1999.

"Είμαστε σήμερα αντιμέτωποι με έναν ρώσο ηγέτη, ο οποίος αντί να είναι ταγμένος σε μία ένταξη στο παγκόσμιο σύστημα με βάση κανόνων, το οποίο διατηρεί την ειρήνη μεταξύ των χωρών, είναι ταγμένος στην καταστροφή του".

Σύμφωνα με τον Χάμοντ, τα βήματα εκσυγχρονισμού των στρατιωτικών δυνάμεων της Μόσχας και του οπλοστασίου της καθώς και η αυξανόμενα επιθετική της στάση, που τον περασμένο χρόνο είχε ως αποτέλεσμα το ΝΑΤΟ να αναχαιτίσει περισσότερα από 100 ρωσικά αεροσκάφη, συνιστούν "σημαντικούς λόγους ανησυχίας".

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ