Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρετανός Πεζοναύτης ελληνικής καταγωγής θύμα των τζιχαντιστών!

04.03.2015 | 10:47
Ένα πρώην μέλος των βρετανών Πεζοναυτών (Royal Marines) έγινε ο πρώτος Βρετανός που βρήκε το θάνατο πολεμώντας στο πλευρό των κουρδικών δυνάμεων εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, όπως αναφέρει το Βρετανικό Πρακτορείο BBC.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε γνωστοποιήσει στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ένας μαχητής, ο οποίος ήταν είτε βρετανικής είτε ελληνικής εθνικότητας, υπέκυψε χθες, Τρίτη, στα τραύματά του που είχε υποστεί την προηγουμένη στην επαρχία Χασάκε.

Πολεμούσε με την κύρια κουρδική δύναμη στη Συρία, τις Μονάδες Λαϊκής Προστασίας (YPG), νοτιοανατολικά του Ταλ Χάμις, μιας τοποθεσίας που ανακατελήφθη από το ΙΚ την περασμένη εβδομάδα, είχε προσθέσει το Παρατηρητήριο.
Σύμφωνα με το BBC, ο άνδρας που σκοτώθηκε ονομαζόταν Κωνσταντίνος Έρικ Σκάρφιλντ και ήταν πρώην μέλος των βρετανών Πεζοναυτών, των Royal Marines. Ήταν ηλικίας 25 ετών, διευκρίνισαν οι εφημερίδες "Telegraph" και "Daily Mail".

Διαβάστε: Ποιές ειναι οι κούρδισσες μαχήτριες πεσμεργκά του YPJ; ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Όπως αναφέρει η Daily Mail και σύμωνα με τον φίλο του Τζόρνταν Μέιτσον ο οποίος υπηρετεί στις κουρδικές δυνάμεις "ο Κώστας, όπως το αποκαλούσαν οι φίλοι του, γεννήθηκε στην Ελλάδα και υπηρέτησε στον Ελληνικό στρατό, και στους πεζοναυτες των Royal Marines πριν ενταχθει στις Μονάδες Λαϊκής Προστασίας. Υπηρέτησε μαζι μου στην Σανγκάι."


Η είδηση του θανάτου του ανακοινώθηκε στην οικογένειά του από έναν Βρετανό υποστηρικτή των Κούρδων ο οποίος πρόσθεσε πως οι YPG ερώτησαν αν μπορούν να ενταφιάσουν τον νεκρό στη Συρία "ως μάρτυρα".

Διαβάστε: Βρετανοί μισθοφόροι των SAS κατά των τζιχαντιστών

Ο Κώστας ηταν μέλος της ομάδας "The Lions of Rojava"("Τα Λιοντάρια της Rojava"). Αυτοι ειναι οι ξένοι μαχητές που εχουν ταξιδέψει στη Συρία για να πολεμήσουν κατα των τζιχαντιστών υπερ των κουρδικών κοινοτήτων. το σύνθημα των "Λιονταριών της Rojava" "Είναι καλύτερα να ζήσουμε μια ημέρα ως λιοντάρια παρά χίλιες μέρες σαν πρόβατα".

Ο Τζορνταν Mειτσον, ένας πρώην στρατιώτης των ΗΠΑ και τώρα στο πλευρό των Κούρδων της Συρίας στις Λαϊκές Μονάδες Προστασίας (YPG), ειναι διαχειριστής της σελίδας της ομάδας "The Lions of Rojava" στο Facebook απ' όπου καλεί εθελοντές να συμμετάσχουν στον αγώνα.

Διαβάστε την ιστορία του Τζόρνταν Μέιτσον: Αμερικανοί στρατιώτες με τους κούρδους του YPG - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Το Foreign Office ανακοίνωσε από την πλευρά του πως "γνωρίζει την είδηση για το θάνατο ενός βρετανού πολίτη στη Συρία". "Καθώς δεν έχουμε καμιά διπλωματική αντιπροσώπευση στη Συρία, είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιβεβαιώσουμε ανακοινώσεις για νεκρούς ή τραυματίες και οι επιλογές μας για να στηρίξουμε τους βρετανούς πολίτες στην περιοχή αυτή είναι εξαιρετικά περιορισμένες", δήλωσε ένας εκπρόσωπος.

Ο Κωνσταντίνος Έρικ Σκάρφιλντ είναι ο δεύτερος Δυτικός που σκοτώνεται μαχόμενος μετά το θάνατο ενός Αυστραλού στην ίδια περιοχή την περασμένη εβδομάδα.
Πολλές δεκάδες Δυτικοί έχουν ενταχθεί στις τάξεις των YPG στη Συρία, καθώς και σε άλλες πολιτοφυλακές που μάχονται εναντίον του ΙΚ, όπως αυτή των χριστιανικών ασσυριακών δυνάμεων στο Ιράκ.

BBC/DAILY MAIL/ΑΠΕ
Απόδοση - Επιμέλεια - OnAlert 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ