Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρετανός Στρατηγός θα καταθέσει στην δίκη Μλάντιτς

10.01.2013 | 11:15
Η εισαγγελία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) ανακοίνωσε ότι ο Βρετανός στρατηγός Μάικλ Ρόουζ θα έιναι ένας από τους μάρτυρες που θα καταθέσει στη δίκη του πρώην επικεφαλής των δυνάμεων των Σέρβων της Βοσνίας, στρατηγού Ράτκο Μλάντιτς.

Ο στρατηγός Ρόουζ, ο οποίος είχε τη διοίκηση των δυνάμεων της UNPROFOR στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, έχει ήδη καταθέσει στη δίκη του πρώην προέδρου των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς και στη δίκη του στρατηγού Στάνισλαβ Γκάλιτς, ο οποίος ήταν διοικητής συγκεκριμένης δύναμης του σερβοβοσνιακού στρατού, την περίοδο του εμφυλίου στη Βοσνία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας του ICTY, ο Βρετανός στρατηγός θα καταθέσει για την πολιορκία του Σαράγεβο και τις συχνές επαφές του με τον Κάρατζιτς, τον Μλάντιτς και άλλους αξιωματούχους.

Η δίκη του Ράτκο Μλάντιτς θα συνεχιστεί σήμερα, ύστερα από διακοπή τριών εβδομάδων, στο ICTY, και ο επόμενος μάρτυρας που θα καταθέσει είναι ο Ολλανδός εμπειρογνώμονας Πάτρικ Φάντερ Βάιντεν.

Η λίστα των μαρτύρων της εισαγγελίας περιλαμβάνει επίσης τον γιατρό Μίλαν Μαντίλοβιτς, ο οποίος εργαζόταν στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο του Σαράγεβο από το 1992 ώς το 1995, έναν Μουσουλμάνο από το χωριό Νοβοσέοτσι στην επαρχία Σόκολατς του Σαράγεβο και δύο άλλους προστατευόμενους μάρτυρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρχισε η δίκη Ράντοβαν Κάρατζιτς

Που και πως έπιασαν τον Μλάντιτς.Τι ψιθύρισε.

Ράτκο Μλάντιτς: Η άνοδος , η πτώση και η σύλληψη.Δείτε τη πορεία σε βίντεο.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ