Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρέθηκε στρατιώτης του Α’ΠΠ 100 χρόνια μετά το θάνατό του!

28.07.2016 | 14:22
Στρατιώτης του Α΄ΠΠ πολέμου βρέθηκε 100 χρόνια μετά το θάνατο του. Ο στρατιώτης τελικά κηδεύτηκε και αναπαύεται εν ειρήνη χάρη σε αγρότη που βρήκε ένα κουτάλι χαραγμένο με τα αρχικά του ονόματος του.

Ο δεκανέας John Morrison βρέθηκε στο Cuinchy που βρίσκεται κοντά στο Arras της Γαλλία πριν από δύο χρόνια . Συγκεκριμένα ένας αγρότης εντόπισε ένα κουτάλι που είχε χαραγμένο τον αριθμό της υπηρεσίας του δεκανέα 5181 .

Το κουτάλι αυτό μαζί με άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν μεταφέρθηκαν στο MoD's Joint Casualty and Compassionate Centre (JCCC) που πρόκεται για μια υπηρεσία του Υπουργείου Άμυνας, η οποία μπόρεσε να εντοπίσει τη σημερινή οικογένεια του δεκανέα μέσω εξετάσεων DNA.

Φωτογραφία : Ο Δρ Ian Morisson και η κ. Sheila Thomson, απόγονοι του στρατιώτηΟι ειδικοί του Υπουργείο Άμυνας εντόπισαν τον 90χρονο ανιψιό του τον Ian Morrison και την ξαδέλφη του Sheila Thomson, λίγα μίλια μακριά από το σπίτι του δεκανέα.
Ο Δρ Morrison και η κ.Thomson απόγονοι του στρατιώτη, έζησαν την « οδυνηρή » εμπειρεία της επίσκεψης στους στρατώνες Fort George , κοντά Ardersier για να μάθουν περισσότερα για τον πρόγονο τους. 

Φωτογραφία: Οι απόγονοι του στρατώτη 
Μια επιτύμβια στήλη που φέρει το όνομα του στρατιώτη LCpl Morrison κατασκευάστηκε προς την τιμή του. Η κηδεία του έγινε με στρατιωτικές τιμές και το τάφος του βρίσκεται στο κοιμητήριο Woburn Abbey στην περιοχή Cuinchy.

Ο θάνατος του το 1915Φωτογραφία του δεκανέα John Morrison


Στις 25 Ιανουαρίου του 1915, το τάγμα του Morisson, το  υπερασπίστηκε με σθένος τη θέση του και προσπάθησε να ισορροπήσει. Μετά το θάνατο του οι γονείς του έλαβαν μια επιστολή σύμφωνα με την οποία ο θάνατος του επήλθε μετά από σφαίρα που τον χτύπησε στο πόδι.

Λίγο πριν ξεψυχήσει  προσπάθησε να τον σώσει τον αξιωματικό του, ο οποίος ήταν τραυματισμένος. 

Ο δεκανέας John Morrison έζησε 29 χρόνια στην όμορφη περιοχή Highlands της Σκωτίας . Το Black Watch , 3ο τάγμα του βασιλικού συντάγματος της Σκωτίας , σήκωσε το φέρετρο του και συμμετείχε στην τελετή που έγινε προς τιμήν του.


Με πληροφορίες από
telegraph.co.uk,  pressandjournal.co.uk

Απόδοση-Επιμέλεια Onalert

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ