Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Business και στρατιωτική διπλωματία απο τον Παναγιωτόπουλο στο Κατάρ

10.12.2012 | 11:52
Μια σημαντική επίσκεψη του ΥΕΘΑ, προσκεκλημένος της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ, πάει εκει που δεν πήγε ο Σαμαράς πριν απο δύο βδομάδες.

Η επίσκεψη στο Κατάρ εχει προετοιμαστεί καθώς έχει ήδη πάει ο ΑΓΕΑ κι έχουμε ήδη μια προσπάθεια να προσεγγίσουμε το Κατάρ και πολιτικά.

Ενα επενδυτικό ταξίδι που στο παρασκήνιο εχει τις κοινές ασκήσεις Ελλάδας-Κατάρ. Ήδη 15 αξιωματικοί του Κατάρ βρίσκονται στην Ελλάδα για εκπαίδευση.

Στη επίσκεψη του ΥΕΘΑ Πάνου Παναγιωτόπουλου συζητηθηκε μια πιθανή συνεργασία στην ελληνική πολεμική βιομηχανία. Ο ΥΕΘΑ μεταφέρει μήνυμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, συναντήθηκε με τον διάδοχο του θρόνου του κράτους του Κατάρ, Σεΐχη Tamim bin Hamad al-Thani. Νωρίτερα, ο κ. Παναγιωτόπουλος πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων του Κατάρ, Στρατηγό Hamad bin Ali al Attiyah.

Μετά το πέρας της συνάντησης με τον διάδοχο του Κατάρ, ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση και συνομιλία με τον διάδοχο του θρόνου του κράτους του Κατάρ. Η συνομιλία μας κάλυψε θέματα αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών, αλλά και ευρύτερα θέματα των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ.
Αυτό που προκύπτει, είναι ότι οι δύο πλευρές είμαστε αποφασισμένες να προχωρήσουμε ταχύτερα στην αμυντική και στρατιωτική συνεργασία, τόσο στο επίπεδο του Ναυτικού και της Αεροπορίας όσο και στο επίπεδο της συνεργασίας και των κοινών ασκήσεων των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς.
Επίσης, προκύπτει ενδιαφέρον του Κατάρ για μια σειρά από ιδιωτικοποιήσεις που ετοιμάζει η Ελληνική Κυβέρνηση και αφορούν στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα, το Κατάρ είναι ανοιχτό να πραγματοποιήσει άμεσα επενδύσεις στην Ελλάδα.
Περιμένουν τους πρώτους μήνες του 2013 την εδώ επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και θεωρούν ότι μέχρι τότε θα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες προτάσεις, σε συγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια στην χώρα μας.
Θεωρώ ότι ένα ευρύτερο πεδίο ανοίγει και είναι ουσιαστικό για συγκεκριμένες ενέργειες που θα φέρουν στην Ελλάδα επενδύσεις και τους δυο λαούς πολύ πιο κοντά».

Η επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στο Κατάρ, που γίνεται μετά από πρόσκληση του διαδόχου του θρόνου, συνεχίζεται με την περιοδεία του σε βάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και με ενημερωτικές συσκέψεις για θέματα αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών σε όλους τους τομείς.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ