Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τσόμσκι: Επιβάλλουν συνθήκες οικονομικής σκλαβιάς στη Ελλάδα οι Γερμανοί

12.04.2013 | 13:32
Ο Αμερικανός φιλόσοφος Νόαμ Τσόμσκι μίλησε από το βήμα του φιλανθρωπικού ιδρύματος RDS στο Δουβλίνο στις 3 Απριλίου με θέμα την κρίση στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.
Ο Τσόμσκι κατηγόρησε τις κυβερνήσεις της Ε.Ε. και τη διοίκηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για διάλυση του κοινωνικού ιστού στην Ευρώπη με τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζουν.

Μεταξύ άλλων αυτο που κάνει εντύπωση στην ομιλία του Αμερικανού Φιλόσοφου ειναι οι δηλώσεις του για τις σχέσεις Γερμανίας - Ελλάδας - «Υπάρχουν άνθρωποι στη Γερμανία που θέλουν να αποκτήσουν οτιδήποτε πολύτιμο υπάρχει στην Ελλάδα, επιβάλλοντας συνθήκες οικονομικής σκλαβιάς και ψυχολογικής πίεσης στους Έλληνες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Τσόμσκι.

«Απώτερος σκοπός των γερμανικών απαιτήσεων από την Αθήνα, στο πλαίσιο διαχείρισης της κρίσης χρέους, είναι η αρπαγή των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ελλάδας», τόνισε ο Αμερικανός πολιτικός φιλόσοφος Νόαμ Τσόμσκι σε ομιλία του στο Δουβλίνο.

Ο αμερικανός καθηγητής ανέφερε ότι πρέπει να σχηματιστεί ένα κοινό μέτωπο του Νότου, δηλαδή της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ιταλίας, προκειμένου να μπει τέλος στις «απάνθρωπες απαιτήσεις του Βορρά». Υποστήριξε μάλιστα ότι τώρα είναι μία καλή ευκαιρία να γίνει κάτι τέτοιο γιατί το αντιγερμανικό αίσθημα μεταξύ των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας είναι έντονο.

Δειτε ολόκληρη την ομιλία του Νοαμ Τσόμσκι
στο Δουβλίνο, στο παρακάτω βίντεοΠηγη - greekreporter.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Nόαμ Τσόμσκι: "Τρεις επιλογές για την Ελλάδα.Καμία δεν είναι ελκυστική"!


 

ΣΧΟΛΙΑ