Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

O Νταβούτογλου ονειρεύεται τη νέα ΟΘωμανική Αυτοκρατορία

03.03.2013 | 15:13
 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Με προκλητικό τρόπο απάντησε ο Αχμέτ Νταβούτογλου, σε όσους τον κατηγορούν πως ασκεί πολιτική «νεο-Οθωμανισμού» αλλά φαίνεται πως έδειξε πως οι πραγματικές του προθέσεις είναι η δημιουργία μιας νέας αυτοκρατορίας!
Ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως « χωρίς να πολεμήσουμε με κανέναν χωρίς να παραβιάσουμε κανένα σύνορο, θα συνδέσουμε και πάλι το Σεράγεβο με τη Δαμασκό, τη Βεγγάζη με το Ερζερούμ και το Βατούμ. Αυτή είναι η πηγή της δύναμης μας καθώς μπορεί όλες αυτές οι περιοχές να σας φαίνονται ξεχωριστές χώρες αλλά πριν απο 110 χρόνια η Υεμένη με τα Σκόπια ήταν κομμάτια της ίδιας χώρας. Οπως και το Ερζερούμ με τη Βεγγάζη.»
Ο τούρκος υπουργός φαίνεται πως θέλει να δημιουργήσει τη δική του Ένωση πολλών χωρών καθώς τονίζει πως « τώρα όταν μιλάμε εμείς με αυτόν τον τρόπο λένε πως είμαστε «νεο-Οθωμανοί». Δηλαδή όσοι ένωσαν την Ευρώπη δεν είναι νέο-Ρωμαίοι αλλά αυτοί που ξέρουν καλά τη Μέση Ανατολή γίνονται νεο-Οθωμανοί; »
Ο τούρκος Υπουργός δήλωσε πως η χώρα του δεν έχει βλέψεις σε έδαφος κάποιας άλλης χώρας, πάντως οι δηλώσεις του είναι ξεκάθαρες για το τι όραμα έχει και ας δηλώνει το αντίθετο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νταβούτογλου: "H μοίρα της Ε.Ε δεν θα γραφτεί χωρίς την Τουρκία"

Λογομαχία Κύπριας ευρωβουλευτού με τον Νταβούτογλου
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ