Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεκτή τροπολογία του Ποταμιού για ανυπότακτους στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ

28.01.2016 | 19:58
Η τροπολογία του βουλευτή Σπ. Δανέλλη και αφορά το χρηματικό ποσό που καταβάλλεται για εξαγορά κάθε μήνα στρατιωτικής υποχρέωσης, έκανε δεκτή από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Με την προτεινόμενη τροπολογία αφαιρείται ο περιορισμός όσον αφορά τον αρχικό καθορισμό του χρηματικού ποσού που καταβάλλεται για εξαγορά κάθε μήνα στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης για τους άνω των 35 ετών.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση "η παρούσα τροπολογία, αναλογιζόμενη την εξαιρετικά δυσχερή δημοσιονομική συγκυρία επιτυγχάνει την στρατολογική τακτοποίηση μεγάλου αριθμού ανυπότακτων άνω των 35 οι οποίοι δεν δύνανται να ανταποκριθούν στο υπέρογκο για τις παρούσες οικονομικές συνθήκες μηνιαίο ποσό της εξαγοράς. Με αυτόν τον τρόπο δύνανται οι αρμόδιοι υπουργοί να προσαρμόσουν το ποσό της εξαγοράς σύμφωνα με τις εκάστοτε οικονομικές συνθήκες χωρίς περιορισμό".

Το κείμενο της τροπολογίας είναι το ακόλουθο

Άρθρο 1

Η διάταξη του άρθρου 57 παράγραφος 2 του ν. 3421/2005 τροποποιείται ως εξής:

«Το χρηματικό ποσό που καταβάλλεται για εξαγορά κάθε μήνα στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης, η αναπροσαρμογή του, ο τρόπος, η διαδικασία και οι προθεσμίες καταβολής καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Τα χρηματικά ποσά, που καταβάλλονται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου αυτού, αποτελούν έσοδα του Δημοσίου και περιέρχονται στον Κρατικό Προϋπολογισμό.» 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ