Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Δεν θα γίνουμε ποτέ ευρωπαίοι" πιστεύει το 61% των Τούρκων -Ποια χώρα θεωρούν εμπόδιο

09.04.2015 | 22:00
To 61% των Τούρκων πιστεύει πως η χώρα τους δεν θα γίνει πλήρες μέλος της ΕΕ, ενώ ακόμα περισσότεροι (64%) θεωρούν ότι από οικονομικής πλευράς, η Τουρκία έχει ανάγκη την ΕΕ.
Η σχετική δημοσκόπηση δημοσιεύεται στην Cumhuriyet και την διενήργησε το Ίδρυμα Εκπαιδευτικών και Επιστημονικών Ερευνών Τουρκίας – ΕΕ, σχετικά με τις απόψεις των Τούρκων πολιτών για την ΕΕ.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε 8 πόλεις – Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Ντιγιάρμπακιρ, Τραπεζούντα, Προύσα, Αττάλεια και Σεβάστεια, σε δείγμα 1180 ατόμων.
Στην ερώτηση «Η Τουρκία πιστεύετε ότι θα γίνει μέλος της Ένωσης;» το 61% έδωσε αρνητική απάντηση, ενώ θετικά απάντησε το 34%.

''Μεγαλύτερο εμπόδιο η Γερμανία''

Στην ερώτηση «Ποια χώρα θεωρείτε ότι είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ;», το 54% απάντησε τη Γερμανία, και τη Γαλλία το 27%. Από τους ερωτηθέντες το 7% απάντησε ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ένταξή της Τουρκίας το θέτει η Κύπρος.
Στην ερώτηση «Στο θέμα της ΕΕ, θεωρείτε ότι εργάστηκαν επαρκώς οι κυβερνήσεις του κ.Ταγίπ Ερντογάν και από το 2014 αυτής του κ. Αχμέτ Νταβούτογλου;», το 40% των ερωτηθέντων απάντησε «Επαρκώς δεν προσπαθεί κανείς για την πλήρη ένταξη».
Τέλος σχετικά με το ποσοστό των ερωτηθέντων που πιστεύει ότι η Τουρκία έχει ανάγκη, από οικονομικής πλευράς, την ΕΕ, τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής : Το 64% απάντησε θετικά, ενώ αρνητικά απάντησε το 36%.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ