Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Δεν θέλησαν να σώσουν την Ελλάδα αν και μπορούσαν" - Ιταλικά πυρά στην ΕΕ

25.05.2014 | 00:12
Αποτελεί την πολιτική έκπληξη της Ιταλίας μετά το ραντεβού της γειτονικής χώρας με την οικονομική κρίσης. Ο Μπέπε Γκρίλο,ηθοποιός που ίδρυσε το Κίνημα των 5 αστέρων και ετοιμάζεται σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές πίσω από την κεντροαριστερά , μίλησε για την Ελλάδα και το πως αντιμετωπίστηκε από την ΕΕ.

Σύμφωνα με την DW “o Μπέπε Γκρίλο ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία στην κατάμεστη πλατεία του Αγίου Ιωάννη, στο κέντρο της Ρώμης. «Η Ελλάδα μπορούσε να σωθεί, ήταν μόνον το 2% του ΑΕΠ της Ευρώπης. Δεν υπήρξε, όμως, η απαιτούμενη βούληση», τόνισε ο ιδρυτής του Κινήματος των 5 Αστέρων. Ο Γκρίλο υπογράμμισε ότι το κίνημά του θα δώσει μάχη υπέρ του κατώτατου εγγυημένου εισοδήματος για τους πολίτες, ώστε κάθε δήμος να βρίσκει «χρήσιμες δουλειές» σε ανέργους. «Στην ευρωπαϊκή ήπειρο, μόνον η Ελλάδα και η Ιταλία δεν έχουν υιοθετήσει το μέτρο αυτό», πρόσθεσε.

Ο ιταλός πολιτικός και ηθοποιός υπογράμμισε επίσης ότι «αν το Κίνημα 5 Αστέρων κερδίσει τις εκλογές, ο ίδιος θα ζητήσει την άμεση διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ώστε να αποφασίσουν οι ιταλοί πολίτες αν θέλουν να βγουν ή όχι από το ευρώ».

Διαβάστε ακόμη:

Στις κάλπες η ανατολική Ευρώπη


Ποιους μας καλεί να ψηφίσουμε στις Ευρωεκλογές ο Αβραμόπουλος
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ