Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διάψευση τουρκικών αθλιοτήτων για μετανάστες που έριξε στη θάλασσα το Λιμενικό

10.12.2013 | 21:19
Σκληρή διάψευση τουρκικών ισχυρισμών σύμφωνα με τους οποίους Έλληνες λιμενικοί έριξαν στη θάλασσα λαθρομετανάστες.

Σύμφωνα με την ανκοίνωση του Λιμενικού:

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα τουρκικού Τύπου που επικαλούνται ισχυρισμούς λαθρομετανάστη περί νέας τραγωδίας πλησίον ακτών Τσεσμέ Τουρκίας σύμφωνα με τους οποίους «Ελληνικό Λιμενικό Σώμα αφού συνέλαβε ορισμένους λαθρομετανάστες τους έβαλε χειροπέδες και τους έριξε στη θάλασσα σε απόσταση 150μ. από την ξηρά» και ύστερα από διερεύνησή τους, δηλώνεται ότι αυτά είναι ψευδή και ανυπόστατα.


Το Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ έχει ως πολιτειακή αποστολή του την επιβολή του νόμου στους χώρους ευθύνης του, την άγρυπνη επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων της χώρας, τον πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάθε ανθρώπου και τη διαφύλαξη του υπέρτατου αγαθού της ανθρώπινης ζωής και τη διάσωση κινδυνευόντων ανθρώπων στη θαλάσσα.
Δημοσιεύματα αυτού του περιεχομένου αποβλέπουν να πλήξουν το κύρος του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, να κάμψουν το ηθικό του προσωπικού του, να επιδεινώσουν τις άριστες σχέσεις με τις ομόλογες Αρχές της γείτονος Τουρκίας και, εντέλει, να υπονομεύσουν το ρόλο της Ελλάδος ως «Ακρίτα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Στους συντάκτες παρόμοιων δημοσιευμάτων αντιτείνουμε την πρόσφατη έκθεση κλιμακίου αξιολογητών Schengen και δηλώσεις σειράς ευρωπαϊκών αξιωματούχων, οι οποίοι επανειλημμένα έχουν εξάρει την άψογη επίδοση του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ στο δύσκολο έργο της διαφύλαξης της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και ειδικά στο πλαίσιο της επιτήρησης των εξωτερικών θαλασσίων συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ανατολικό Αιγαίο. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ