Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έψαχναν κλεμμένα αυτοκίνητα... βρήκαν τανκς!

28.01.2015 | 13:40
Έτριβαν τα μάτια τους οι Βραζιλιάνοι αστυνομικοί που επιχειρούσαν σε συνοικία του Σάο Πάολο, αναζητώντας συμμορία που έκλεβε αυτοκίνητα. Τελικά αντί για τα αυτοκίνητα βρήκαν μπροστά τους, σε αποθήκη, δύο...άρματα μάχης Μ-41!

Τα δύο άρματα βρέθηκαν στην συνοικία Σακόμα, μια από τις πτωχότερες του Σάο Πάολο. Στην ίδια αποθήκη βρέθηκαν και περισσότερες από 500 τηλεοράσεις, ανταλλακτικά αυτοκινήτων και ένα επίσης κλεμμένο φορτηγό.
“Ήταν τουλάχιστον παράξενο να δούμε μπροστά μας, αντί για κλεμμένα αυτοκίνητα δύο τανκς”, δήλωσε ο επικεφαλής της επιχείρησης αστυνόμος Αντρέι ντο Κάρμο.

Οι αστυνομικοί, μη γνωρίζοντας περί τίνος πρόκειται, ζήτησαν την συνδρομή του στρατού, ειδικού του οποίου αναγνώρισαν ότι επρόκειτο για Μ-41. Ο ιδιοκτήτης της αποθήκης, που συνελήφθη, δήλωσε πως είχε κερδίσει τα δύο άρματα σε δημοπρασία, το 2003, με καθόλα νόμιμο τρόπο.

Εκπρόσωποι των αρχών δήλωσαν πως είναι, πράγματι, πιθανόν, τα δύο άρματα να πουλήθηκαν σε δημοπρασία. Τα άρματα δεν διέθεταν πάντως ούτε κινητήρες ούτε το πυροβόλο τους βρισκόταν σε λειτουργική κατάσταση.

Ο στρατός της Βραζιλίας είχε προμηθευτεί, το 1960, 340 άρματα του τύπου, τα οποία διατήρησε σε υπηρεσία μέχρι το 2010. Από αυτά 100 παραμένουν σε αποθήκευση. Το Μ-41 ήταν ένα ελαφρύ άρμα, βασισμένο στο σκάφος του Μ-24. Ήταν οπλισμένο με ένα πυροβόλο των 76 χλστ. ένα συζυγές πολυβόλο των 0,30in και ένα πολυβόλο των 0,50in. Είχε πολύ ελαφριά θωράκιση, αλλά και υψηλή ταχύτητα.

Πηγή: Sputnik
Απόδοση-Επιμέλεια: On Alert


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ