Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εισβολή Κούρδων διαδηλωτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο! - ΦΩΤΟ

07.10.2014 | 15:14
Πολλές δεκάδες κούρδοι διαδηλωτές εισέβαλαν σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες για να προσελκύσουν την προσοχή στην επίθεση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εναντίον της συριακής κουρδικής πόλης Κομπάνι.

Οι διαδηλωτές, άνδρες και γυναίκες που κρατούσαν κουρδικές σημαίες και πανό με την εικόνα του αυτονομιστή ηγέτη των Κούρδων της Τουρκίας Αμπντουλάχ Οτσαλάν, κατάφεραν να μπουν στην αίθουσα του κοινοβουλίου περνώντας από τις θύρες ασφαλείας και κινούμενοι ταχύτερα από τους αστυνομικούς που είχαν σχηματίσει κλοιό για να τους εμποδίσουν.

Πραγματοποίησαν μια καθιστική διαμαρτυρία, ενώ πολλοί ευρωβουλευτές πήγαν να τους συναντήσουν. "Θα αγωνισθούμε εναντίον του Ισλαμικού Κράτους", τους φώναξε στα αγγλικά ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας Τζάνι Πιτέλα, ο οποίος χειροκροτήθηκε.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δέχθηκε στη συνέχεια να συναντήσει μια αντιπροσωπεία. Υπογράμμισε πως ο τρόπος δράσης των διαδηλωτών "δεν είναι ίσως ο καλύτερος", αλλά τους διαβεβαίωσε "για την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς τις διεθνείς προσπάθειες που αναπτύσσονται για να αναχαιτισθεί το Ισλαμικό Κράτος και υποσχέθηκε να διαβιβάσει το μήνυμά τους στο ΝΑΤΟ", ανέφερε μια πηγή στο κοινοβούλιο.

Οδομαχίες μαίνονται σήμερα ανάμεσα στις κουρδικές δυνάμεις και τους τζιχαντιστές σε πολλές συνοικίες του Κομπάνι, που είναι έτοιμο να πέσει στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους, παρά τα πλήγματα του συνασπισμού, τα οποία οι Κούρδοι θεωρούν ανεπαρκή.

Στο τέλος της συνάντησής τους με τον Σουλτς, οι διαδηλωτές έφυγαν ήρεμα το μεσημέρι από το κοινοβούλιο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η εισβολή των κούρδων διαδηλωτών σε ένα χώρο που προστατεύεται από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, πραγματοποιήθηκε ενώ συνεχίζονταν στο κοινοβούλιο οι ακροάσεις των μελών της μελλοντικής Επιτροπής υπό τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Οι υπηρεσίες ασφαλείας του ευρωκοινοβουλίου θα διεξαγάγουν έρευνα για τις συνθήκες του επεισοδίου.

Δείτε παρακάτω περισσότερες φωτογραφίες από το επεισόδιο, που δημοσιεύτηκαν στο πρακτορείο Reuters
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή Φωτογραφιών: Reuters 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ