Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκδικάστηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο η προσφυγή των απόστρατων

05.02.2014 | 21:43
Εκδικάστηκαν ενώπιον της Ολομελείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου , με την διαδικασία της πρότυπης δίκης , οι εφέσεις αποστράτων κατά του Νόμου 4093/2012 (3ο Μνημόνιο ) και κατά της εκτελεστικής του Νόμου Υπουργικής Αποφάσεως , καθώς και των συνακόλουθων ατομικών πράξεων περικοπης των συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συντονιστικού συμβουλίου των τριών “θεσμικών” ενώσεων αποστράτων “πρόκειται για την απόφαση με την οποία μας παρακρατήθηκαν αναδρομικά και αντισυνταγματικά οι μειώσεις από τον μήνα Αύγουστο έως και τον Δεκέμβριο του 2013.
Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων και οι τρεις θεσμικές Ενώσεις των Αποστράτων (ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ) άσκησαν παρέμβαση σε προσωπικό και θεσμικό επίπεδο δια του Αντιστρατήγου ε.α. (Δ) Καρανίσα Θωμά. Υπογραμμίστηκε η διφυής υπόσταση των Ενώσεων ως θεσμοθετημένων Ν.Π.Δ.Δ. και ως συνδικαλιστικών φορέων εκπροσώπων των Μελών τους”.

Η ανακοίνωση καταλήγει:
“Επιτονίστηκε με έμφαση το γεγονός οτι οι Ενώσεις Αποστράτων εκπροσωπούν και τους εν ενεργεία Συναδέλφους τους , ως αυτονόητη προβαθμίδα της δικής τους πορείας και προσφοράς στις Ενοπλες Δυνάμεις.

Αναμένεται η απόφαση της Ολομελείας του Ελεγκτικού Συμβουλίου , η οποία καταρχήν θα ισχύσει αυτόματα για όλους τους Συναδέλφους που είχαν ασκήσει αντίστοιχη έφεση στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Την συνεδρίαση της Ολομελείας παρακολούθησαν οι πρόεδροι των τριών θεσμικών Ενώσεων Αποστράτων και πολλοί Απόστρατοι.

Δύναται να υποστηριχθεί οτι οι ενδείξεις και οι εντυπώσεις που αποκομίσθηκαν , επιτρέπουν την διαμόρφωση ενός κλίματος αισιοδοξίας για την θετική έκβαση της συγκεκριμένης υπόθεσης και όλων των συναφών διεκδικήσεών μας".

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ