Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015: Ο Καμμένος κρατά το ρόλο του "μηχανοδηγού" στο τρένο της εξουσίας

13.09.2015 | 09:36
Την πεποίθησή του ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με το κόμμα του να είναι «η δύναμη που θα κρατά το τρενάκι στις γραμμές», εξέφρασε ο πρώην υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι με σοβαρή μελέτη και επιχειρήματα «μπορούμε να αποδείξουμε στους δανειστές της χώρας, την αναγκαιότητα ορισμένων αλλαγών στη συμφωνία». Όπως εξήγησε, στελέχη των εταίρων της χώρας είναι άνθρωποι με λογική και μπορούν να δεχθούν αλλαγές.


Έφερε δε ως παραδείγματα την υψηλή φορολογία σε επιχειρήσεις που είχε ως αποτέλεσμα τη μετεγκατάστασή τους σε όμορες της Ελλάδας χώρες και ως θετική πρόταση την ανάδειξη ελληνικών νησιών σε «duty free» φορολογικούς προορισμούς, κατά το πρότυπο νησιών της Καραϊβικής, που θα τονώσει τον τουρισμό.


Ερωτηθείς για την εικόνα των ΑΝΕΛ που δίνουν οι δημοσκοπήσεις, υπενθύμισε τις κατ' επανάληψη αποτυχημένες προβλέψεις των εταιρειών δημοσκοπήσεων και πρόσθεσε ότι η βούληση του ελληνικού λαού είναι πολύ διαφορετική.


Σε ό,τι αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες απέκλεισε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, καθώς, όπως είπε, «τα πρόσωπα παίζουν ρόλο». Εγκάλεσε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. για εμπλοκή σε σκάνδαλα, από τα εξοπλιστικά ως τη λίστα Λαγκάρντ και σημείωσε ότι καμία κυβέρνηση, πλην εκείνης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επί πέντε τουλάχιστον έτη, δεν ζήτησε στοιχεία διότι «οι χρηματοδότες τους είναι μέσα (στη λίστα)».

Εκτίμησε ότι τα στοιχεία που έδωσε ο Ερβέ Φαλτσιανί θα αποκαλυφθούν σύντομα και τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση οι πολίτες μπροστά στην κάλπη πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν τους αυτή την πλευρά της δημόσιας ζωής.

Σε ό,τι αφορά ενδεχόμενη συνεργασία με το «Ποτάμι» είπε ότι ο επικεφαλής του, Σταύρος Θεοδωράκης πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του σε μια σειρά ζητήματα, όπως η Θράκη, το Σκοπιανό, τα Ελληνοτουρκικά και η διαπλοκή.

Συνεχίζοντας, εκτίμησε ότι θα συγκροτηθεί κυβέρνηση, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μπροστά με διαφορά και οι ΑΝΕΛ θα είναι στην Βουλή, ενώ υποστήριξε ότι η «επόμενη μέρα» θα είναι σημαντική για τη Ν.Δ. Παράλληλα, δεν απέκλεισε τη συνεργασία με «μετριοπαθή πρόσωπα» από τη Ν.Δ., για την οποία ανέφερε ότι «μπορεί ακόμα να επιστρέψει στον μεσαίο χώρο».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα με τον κ. Μεϊμαράκη, είπε ότι ο ίδιος μίλησε με γεγονότα και υπενθύμισε ότι όταν ο σχετικός φάκελος διαβιβάστηκε στη Βουλή, υπουργός Άμυνας ήταν ο Νίκος Δένδιας. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος «άνοιξε» το ζήτημα τρεις φορές, αλλά δεν το προώθησε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, για την οποία ο κ. Καμμένος εξέφρασε την ελπίδα «να μην έχει σκοπιμότητα». Ανέφερε επίσης ότι το απλούστερο εκ μέρους του κ. Μεϊμαράκη «αντί να πει "δέκα" ψέματα» θα ήταν να ζητήσει μια εξεταστική επιτροπή και να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Ο κ. Καμμένος δεν απέκρυψε τις ιδεολογικές του διαφορές με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε ορισμένα ζητήματα, προεξάρχοντος του μεταναστευτικού, και πρόσθεσε ότι «σήμερα ήλθα σε σύγκρουση και με την υπηρεσιακή κυβέρνηση» διότι έμαθα πως ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει παλιό στρατόπεδο στην Πέτρα Λέσβου ως κέντρο καταγραφής προσφύγων και μεταναστών. «Αν το κάνουν αυτό, σε μια εβδομάδα η Μυτιλήνη θα γεμίσει μετανάστες» πρόσθεσε.

Επανέλαβε ότι ήταν δική του πρόταση η δρομολόγηση πλοίων προς αποσυμφόρηση των νησιών από τις προσφυγικές- μεταναστευτικές ροές η οποία άργησε να πραγματοποιηθεί και επισήμανε ότι τα σχετικά δρομολόγια του «Ελ. Βενιζέλος» κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθούν χάρις στην ΠΝΠ που υπέγραψε μια εβδομάδα πριν τις εκλογές.


Πηγή: ΑΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ