Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Εξοπλιστικός πυρετός" σε Στρατό και Αεροπορία με μπαράζ συναντήσεων με Αμυντικούς κολοσσούς

11.12.2018 | 13:38
Πέρα από τις κινήσεις για την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού, σειρά παίρνουν και ο Στρατός και η Πολεμική Αεροπορία, τα στελέχη των οποίων είχαν μπαράζ συναντήσεων τις τελευταίες ημέρες με ξένους κολοσσούς της Αμυντικής Βιομηχανίας. 

Η υποστήριξη και η αναβάθμιση οπλικών συστημάτων του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας βρέθηκε στο επίκεντρο ενημερωτικών συναντήσεων που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα αρμόδιοι επιτελείς των δυο κλάδων με εκπροσώπους εταιρειών.

Τα θεμάτα υποστήριξης και συντήρησης κινητήρων των ελικοπτέρων CH-47D και UH-1H συζητήθηκαν από στελέχη της εταιρείας Honeywell με επιτελείς του ΓΕΣ, την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου.

Στο στρατόπεδο «Επχου Γεώργιου Μελίδη» στον Αυλώνα πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του ισραηλινού ενεργητικού συστήματος προστασίας αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων «Trophy», της εταιρείας «RAFAEL Advanced Systems Ltd» στον διευθυντή του ΓΕΣ/ΔΙΤ και σε επιτελείς των ΓΕΣ/ΔΙΤ-ΔΠΖ, από εκπρόσωπους της εταιρείας ALDI Ltd, την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου.

Ενώ, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, συνάντηση των εκπροσώπων της εταιρείας Dassault Aviation, καθώς και του εκπροσώπου της εταιρείας Safran Aircraft Engines, με αρμόδιους επιτελείς. Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση θεμάτων που άπτονται της υποστήριξης των αεροσκαφών Μ-2000/-5. Επίσης την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης, συνάντηση των εκπροσώπων της εταιρείας Honeywell, με αρμόδιους επιτελείς της διοίκησης. Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση θεμάτων αναβάθμισης και υποστήριξης των ηλεκτρονικών συστημάτων των αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ