Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκθεση: Οι ζωγράφοι των Βαλκανικών Πολέμων 1912 - 13

05.04.2013 | 13:42
Έκθεση ζωγραφικής με τίτλο "Οι ζωγράφοι των Βαλκανικών Πολέμων 1912 - 13", που ως στόχο έχει να λειτουργήσει σαν μάθημα ιστορικής μνήμης για τις νεότερες γενιές, θα φιλοξενηθεί από τις 5 έως τις 30 Απριλίου στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς του Κιλκίς.

Η έκθεση περιλαμβάνει εκατό δημιουργίες ιδιαίτερης ιστορικής αξίας και σπουδαιότητας από Συλλογές Στρατιωτικών Μουσείων (Θεσσαλονίκης, Αθηνών, Λαχανά) και ιδιωτικές συλλογές καθώς και έργα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Μεταξύ των έργων που θα εκτεθούν συγκαταλέγονται πίνακες ζωγραφικής καλλιτεχνών που είχαν ενεργό συμμετοχή στους Βαλκανικούς Πολέμους, όπως της πολεμικής ανταποκρίτριας και σκιτσογράφου Θάλειας Φλωρά Καραβία, του Κενάν Μεσσαρέ, γιου του στρατηγού Χασάν Ταχσίν Πασά που παρέδωσε τη Θεσσαλονίκη στον ελληνικό στρατό το 1912, του έφεδρου αξιωματικού Λυκούργου Κογεβίνα, του οπλίτη Γιώργου Στρατηγού καθώς και των Γιώργου Ροϊλού και Περικλή Λύτρα.

Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο των δράσεων εορτασμού για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση του Κιλκίς. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά, τα πρωινά για τα σχολεία και τα απογεύματα για το κοινό.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ