Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκτός νατοϊκών ορίων ασφαλείας ο πυροσωλήνας που σκότωσε τους πεζοναύτες; Έγγραφο

15.11.2014 | 23:06
Έγγραφο του NATO , προκαλεί ερωτήματα για την τραγωδία με τους τρεις πεζοναύτες στο πεδίο βολής Μαγνησίας. Σύμφωνα με νατοϊκό εγχειρίδιο το οποίο χρονολογείται από το 1987 ο πυροσωλήνας του βλήματος που χρησιμοποιήθηκε στην μοιραία άσκηση δεν “πιάνει” καμία από τις διατάξεις ασφαλείας του NATO!

Όλες οι έρευνες και οι υποψίες στράφηκαν από την αρχή στον πυροσωλήνα του βλήματος. Το πρώτο ερώτημα που τέθηκε ήταν γιατί ενώ είχαμε παραγγείλει από το 1995 ,1,5 εκατομμύριο νέους πυροσωλήνες διαφορετικής “φιλοσοφίας”, εμείς επιμέναμε να “φοράμε” τους παλιούς. Η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι τους νέους πυροσωλήνες τους έχουμε για παλαιότερα βλήματα.

Το NATO έχει εκτός ορίων ασφαλείας τον συγκεκριμένο πυροσωλήνα για έναν λόγο. Ένας από τους πύρους ασφαλείας του αφαιρείται από τον χειριστή. Στην απίθανη περίπτωση που ο πύρος αφαιρεθεί αλλά για κάποιο λόγο επανατοποθετηθεί το το τράβηγμα του πύρου έχει ήδη “διαβαστεί” και όταν το βλήμα τοποθετηθεί στον όλμο υπάρχει ο σοβαρός κίνδυνος να εκραγεί όπως έγινε στην Μαγνησία . Κανείς δεν μπορεί να αποδείξει αν αυτό το απίθανο έγινε στην Μαγνησία. Επειδή όμως έχει συμβεί το ΝΑΤΟ είχε θέσει εκτός ορίων ασφαλείας του το συγκεκριμένο πυροσωλήνα.


Η απόφαση να συνεχίσουμε να τον χρησιμοποιούμε προφανώς ελήφθη με γνώση του συγκεκριμένου εγγράφου και δεν ελήφθη από την σημερινή ηγεσία του ΓΕΣ αλλά παλαιότερα. Το γιατί δεν ελήφθη υπ΄ όψιν η νατοϊκή προειδοποίηση είναι το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί.Διαβάστε ακόμη:

Από το 1984 ο μοιραίος όλμος που σκότωσε τους πεζοναύτες - Τι είπε ο ΥΦΕΘΑ"Οι "φυσαλίδες" στο βλήμα και η "ακτινογραφία" που δεν έγινε" - Στρατιωτικοί αποκαλύπτουν! 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ