Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Κων/πολη, όσο 1.5 Ελλάδα!

23.12.2012 | 11:19
 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ


     Με «τρελούς» ρυθμούς αναπτύσσεται και μεγαλώνει η Κωνσταντινούπολη γεγονός που αρχίζει να προβληματίζει έντονα τον μητροπολιτικό δήμο αλλά και την κυβέρνηση.
      Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Καντίρ Τόπμπας ο πληθυσμός της Κωνσταντινούπολης έχει ξεπεράσει τα 15 εκατομμύρια και σχεδόν κάθε ημέρα ο πληθυσμός αυξάνεται κατά 1000 άτομα!! Η αύξηση αυτή παρατηρείται κυρίως λόγω εσωτερικής μετανάστευσης.
     Η Πόλη το 1990 είχε μόλις έξι εκατομμύρια κατοίκους και το 2000 περίπου οχτώ εκατομμύρια. Δηλαδή μέσα σε 12 χρόνια ο πληθυσμός της διπλασιάστηκε!.
      Αυτή η ραγδαία μεγέθυνση είναι ο λόγος προβληματισμού καθώς είναι δύσκολο η κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση να προλάβει την πληθυσμιακή αύξηση.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολη Κεμάλ Ατατούρκ, το οποίο ενώ διαθέτει τρεις διαδρόμους προσγείωσης και το κτίριο τψν διεθνών πτήσεων χτίστηκε το 2003, ηδη δεν ικανοποιεί τις αυξημένες ανάγκες και θα χτιστεί νέο αεροδρόμιο στις βόρειες περιοχές της πόλης. Όπως θα χτιστεί και Τρίτη γέφυρα στο Βόσπορο.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ