Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έλληνες Στρατιωτικοί: Έρχεται η ώρα της αλήθειας για την στιγμή της σύλληψής τους

15.08.2018 | 10:52
Επί ελληνικού εδάφους, ελεύθεροι μετά από σχεδόν πεντέμισι μήνες οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί μπορούν πλέον να περιγράψουν πλήρως όλα όσα έγιναν στις αρχές Μαρτίου στις Καστανιές του Έβρου, όπου και έπεσαν στα χέρια των Τούρκων.

Ήταν 03:18 όταν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί πάτησαν ξανά ελληνικό έδαφος μετά από 167 ημέρες κράτησης στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη. Οι στιγμές στο αεροδρόμιο Μακεδονία ήταν συγκλονιστικές. Ο Ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο Λοχίας Κούκλατζης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού με το προεδρικό αεροσκάφος άλλαξαν αμφίεση. Φόρεσαν τη στολή τους. Υπήρχε λόγος. Στο αεροδρόμιο περίμενε ένα άγημα για να τους αποδώσει τιμές, καθώς κράτησαν ψηλά τη Σημαία. Ο υπουργός Άμυνας ήταν ο πρώτος που τους υποδέχθηκε στην Ελλάδας και ο πρώτος που τους αγκάλιασε πριν τους… παραδώσει στην αγκαλιά των γονιών τους.

Η λέξη “υπηρεσιακά” που χρησιμοποίησε ο νεαρός Ανθυπολοχαγός μαρτυρά ότι πλέον ήρθε η ώρα που οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί θα αποκαλύψουν όλα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της περιπολίας στις Καστανιές του Έβρου, όταν έπεσαν πάνω σε Τούρκους στρατιώτες.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί στο προγραμματισμένο περίπολο που έκαναν στην γραμμή σε δασική περιοχή βρέθηκαν αντιμέτωποι με Τoύρκους στρατιώτες. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα είπε ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης στην κατάθεσή του. Ήταν επιλογή του να μην γίνει χρήση όπλων. Ήταν επιλογή του να μην υπάρξει θερμό επεισόδιο.

Πίστευε ίσως και ο ίδιος ότι και αυτό το επεισόδιο θα έληγε όπως δεκάδες άλλα στο παρελθόν, όταν με απλή συνεννόηση των διοικητών των μονάδων οι στρατιώτες που από λάθος είχαν περάσει τα σύνορα και εντοπίζονταν επέστρεφαν στις μονάδες τους στην άλλη πλευρά.

Αυτή τη φορά ωστόσο φάνηκε ότι οι Τούρκοι είχαν άλλη ατζέντα. Οι δυο στρατιωτικοί τώρα μπορούν να περιγράψουν με ακρίβεια στους ανωτέρους τους τι έχει συμβεί εκείνα τα δραματικά λεπτά. Να δώσουν απαντήσεις για τη φημολογούμενη ενέδρα με στόχο τη σύλληψή τους.

Αποδείχθηκε ότι ο Ερντογάν ακολούθησε και στην δική του περίπτωση της “διπλωματία των ομήρων”, τώρα ο Ανθυπολοχαγός και ο Λοχίας θα μπορέσουν να δώσουν λεπτομέρειες για την τουρκική επιχείρηση που οδήγησε στην πολύμηνη κράτησή τους και τους εκβιασμούς Ερντογάν.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ