Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έλληνες Στρατιωτικοί: Τώρα συγκέντρωση στο Τουρκικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη

09.07.2018 | 09:30
Κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Τουρκικό Προξενείο Θεσσαλονίκης, για την παράνομη κράτηση των δυο Ελλήνων Στρατιωτικών, έχουν απευθύνει διαφορετικές συλλογικότητες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιείται ανήμερα της "ενθρόνισης" του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και λίγα εικοσιτετράωρα πριν από το πολυναμενόμενο τετ-α-τετ του Αλέξη Τσίπρα με τον "Σουλτάνο" στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Υπενθυμίζεται ότι την έντονη ανησυχία της για τη συνεχιζόμενη επί τέσσερις και πλέον μήνες κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Άγγελου Μητρετώδη και Δημητρίου Κούκλατζη, στις τουρκικές φυλακές εξέφρασε σε ανακοίνωσή της η Εταιρεία Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες.

Διαβάστε εδώ για την ανακοίνωση της Εταιρείας Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών 

Από την άλλη εντείνονται οι ενέργειες της Αθήνας για την ολοκλήρωση της μετάθεσης των Μητρετώδη και Κούκλατζη σε μια από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Διπλωματικής Αντιπροσωπείας στην Τουρκία. Όπως είχε γράψει το OnAlert εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων. 

Διαβάστε εδώ για τα βήματα που απομένουν μέχρι την μετάθεση 

Σε κάθε περίπτωση ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα οι δυο Έλληνες Στρατιωτικοί θεωρούνται υπηρετούντες σε ελληνική αποστολή του εξωτερικού καθώς ψηφίστηκε από την Βουλή η τροπολογία με την οποία θα τους καταβάλλονται οι αντίστοιχες αποδοχές. 

Διαβάστε εδώ τι προβλέπει η σχετική τροπολογία για τους δυο στρατιωτικούς
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ