Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελληνική εταιρεία συμμετέχει σε διεθνές συνέδριο για καινοτόμα δομικά υλικά σε αεροσκάφη

13.11.2013 | 00:19
Η GLONATECH A.E, θυγατρική εταιρία Νανοτεχνολογίας του Ομίλου ΟΝΕΧ θα συμμετέχει στο Διεθνές Συνέδριο ASME 2013 International Mechanical Engineering Congress & Exposition, το οποίο θα πραγματοποιηθεί  στο San Diego της Καλιφόρνια 15-21 Νοεμβρίου, μέσω της ερευνητικής εργασίας με τίτλο «Παρακολούθηση δομικής ακεραιότητας αεροπορικών δομών με χρήση ελαφριών ενισχυμένων σύνθετων υλικών». Η μελέτη αυτή εκπονήθηκε σε συνεργασία με Ελληνικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ιδρύματα, εκπρόσωποι των οποίων θα πραγματοποιήσουν την παρουσίαση.
 
Καινοτόμα, ελαφρύτερα δομικά υλικά που ταυτόχρονα επιδεικνύουν βελτιωμένες μηχανικές ιδιότητες έναντι των προγενέστερων, είναι ακριβώς το ζητούμενο στην αεροπορική βιομηχανία.  Όπως είναι γνωστό, η τάση της τελευταίας δεκαετίας είναι η κατασκευή πολυλειτουργικών σύνθετων υλικών. Η εν λόγω εργασία ανέδειξε την ανάπτυξη δομικών υλικών που πέραν την αυξημένης ελαστικότητας και αγωγιμότητας, χαρακτηρίζονται επίσης από την δυνατότητα ελέγχου και άμεσου εντοπισμού τυχόν αλλαγών στην ηλεκτρική τους αντίσταση κατά τη δημιουργία βλάβης ή ρωγμής καθ’όλη τη διάρκεια ζωής αυτών των υλικών. Στο μέλλον, ο συγκεκριμένος τύπος υλικών αναμένεται να αντικαταστήσει πολλούς αισθητήρες (sensors) οι οποίοι επί του παρόντος χρησιμοποιούνται ευρέως στις αεροπορικές κατασκευές για το σκοπό αυτό, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ελαφρύτερες δομές που εξοικονομούν κατανάλωση καυσίμου. Αυτή η εγγενής δυνατότητα των υλικών, ενισχύει την ασφάλεια των κατασκευών αλλά ταυτόχρονα μειώνει τις ανάγκες συντήρησης-άρα και το κόστος (έξοδα/χρόνος)-αυτών.  Τα νέα αυτά δομικά υλικά έχουν εφαρμογή τόσο στον τομέα της αεροπορίας όσο και στη τσιμεντοβιομηχανία και τα προϊόντα της για γέφυρες, πεζοδρόμια, αυτοκινητόδρομους, ουρανοξύστες κ.α.

Η εργασία θα δημοσιευθεί μετά το πέρας του συνεδρίου στην αντίστοιχη ιστοσελίδα. http://www.asmeconferences.org/congress2013/
  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ