Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελληνικό ιπτάμενο ραντάρ στην Νορβηγία

17.05.2014 | 00:03
Από τη Δευτέρα και εως τις 28 Μαΐου κλιμάκιο της 380 Μοίρας Αερομεταφερόμενου Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (380Μ ΑΣΕΠΕ), αποτελούμενο από είκοσι πέντε (25) άτομα προσωπικό και ένα (1) αεροσκάφος Erieye EMB-145H, πρόκειται να συμμετάσχει στη ΝΑΤΟϊκή Δοκιμή (Trial) Επιχειρήσεων Joint Intelligence Surveillance Reconnaissance (JISR), που θα διεξαχθεί στο Orland της Νορβηγίας με την επωνυμία «Unified Vision 2014».

Η δοκιμή αφορά στην αναβάθμιση των διαδικασιών διαλειτουργικότητας στη συλλογή – διανομή και επεξεργασία πληροφοριών με σκοπό τον εμπλουτισμό της κοινής επιχειρησιακής εικόνας και βελτίωσης τής τακτικής κατάστασης στο θέατρο των επιχειρήσεων προκειμένου να γίνει η κατάλληλη εκμετάλλευσή τους από τους λήπτες των αποφάσεων σε επιχειρησιακό και στρατηγικό επίπεδο.

Στην «Unified Vision 2014», συμμετέχουν δώδεκα (12) χώρες (Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Νορβηγία, Ολλανδία και Τσεχία).

Διαβάστε ακόμη:

Στα "ελληνικά χνάρια" η Ινδία στα ιπτάμενα ραντάρErieye:Το ελληνικό ιπτάμενο ραντάρ,στην επιχείρηση της Λιβύης.Δείτε το βίντεο.
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ