Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελληνοϊσραηλινό TOP GUN πάνω από το Ισραήλ από σήμερα - Ποια ελληνικά μαχητικά συμμετέχουν

13.11.2013 | 00:01
Τέσσερα ελληνικά F-16 θα πετάνε από σήμερα και για τρεις εβδομάδες στο Ισραήλ. 

Βρίσκονται στην αεροπορική βάση Ovda των Ισραηλινών Αεροπορικών Δυνάμεων (ΙΑΔ) στην έρημο Νεγκέβ, προκειμένου να συμμετάσχουν στη μεγάλη διεθνή άσκηση “Blue Flag” .

Το σμήνος των τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 52 Plus της 340 Μοίρας «Αστέρι» της 115 Πτέρυγος Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, βρίσκεται στη βάση απ΄ όπου πετάνε οι “επίλεκτοι” της ισραηλινής ΠΑ.

Στη διάρκεια της “Blue Flag”, που θα διαρκέσει από της 17 μέχρι τις 28 Νοεμβρίου και είναι ανάλογη με την αντίστοιχη Αμερικανική “Red Flag”, θα βρεθούν «αντιμέτωπα» μαχητικά αεροσκάφη εκτός από την Ελλάδα και το Ισραήλ, και από τις ΗΠΑ, Πολωνία και την Ιταλία.

Η συμμετοχή της 340 Μοίρας στην άσκηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος συνεκπαιδεύσεως μεταξύ των Αεροποριών των δύο χωρών για το μήνα Νοέμβριο, και ασφαλώς αποτελεί μία από τις κορυφαίες δραστηριότητες σε ετήσια βάση.

Από Ισραηλινής πλευράς στη “Blue Flag” θα συμμετάσχουν μαχητικά αεροσκάφη F-15C/D και F-16C/D Block.30/52 και από την USAF F-15E Strike Eagle, από την Ιταλία αεροσκάφη Tornado και AMX και από την Πολωνία F-16 Block.52 Plus, πανομοιότυπα με τα Ελληνικά. 

"Προηγμένη εκπαίδευση σε πολύ υψηλό επίπεδο"

"Η “Blue Flag” είναι μια προηγμένη άσκηση υψηλού επιπέδου", εξηγεί ο Υποσμηναγός Αμρί, ο οποίος είναι επικεφαλής ισραηλινής μοίρας που θα συμμετάσχει.

Η “Blue Flag” είναι διεθνής άσκηση που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στο Ισραήλ.


Διαβάστε ακόμη:


Η στρατηγική της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο με αιχμή του δόρατος την ενέργειαΤεχεράνη μέσω Αιγαίου και Κρήτης - Μεγάλη άσκηση των ισραηλινών "πρόβα τζενεράλε" για Ιράν


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ