Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελληνοϊσραηλινός "πυροσβεστικός άξονας" - Συνεκπαίδευση

30.08.2014 | 00:14
Ισραηλινή Ομάδα Πυροσβεστών  επισκέφθηκε την Ελλάδα για Εκπαίδευση και Συνδρομή στην Κατάσβεση Πυρκαγιών. Όπως ανακοινωσε η ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα 8μελής αποστολή Ισραηλινών πυροσβεστών με επικεφαλής τον Αξιωματικό Εθνικών Επιχειρήσεων, κ. Ντορόν Λέβι επισκέφθηκε την Ελλάδα από τις 18-28 Αυγούστου για να συμμετάσχει σε κοινή εκπαίδευση με το Ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα στην αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.  

Οι Ισραηλινοί πυροσβέστες ενσωματώθηκαν σε ομάδες πεζοπόρου της 1ηςΕιδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) και συμμετείχαν στην καταπολέμηση πυρκαγιών με τους Έλληνες συναδέλφους τους σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, και συγκεκριμένα στη Κεφαλλονιά, τη Ρόδο, την Καλαμάτα και το Δελφίνο, αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία. 


Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των Ισραηλινών πυροσβεστών, στις 27 Αυγούστου η νέα ορισθείσα Πρέσβης του Ισραήλ, κ. Ιρίτ Μπεν- Άμπα  επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της 1ης ΕΜΑΚ όπου την υποδέχθηκε ο Αρχηγός του Ελληνικού Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Διοικητής της 1ης ΕΜΑΚ, Αρχιπύραρχος Αθανάσιος Σερεντέλλος.  Η πρέσβειρα ευχαρίστησε  τον κ. Παπαγεωργίου για την φιλοξενία της Ισραηλινής ομάδας  και άκουσε τις εντυπώσεις των συνεκπαιδευόμενων Ελλήνων και  Ισραηλινών πυροσβεστών για την συνεργασία τους, οι οποίες ήταν άριστες.  Η κ. Μπεν -Άμπα τόνισε την σημασία που αποδίδει η Ισραηλινή Κυβέρνηση στη διμερή συνεργασία στον τομέα της πολιτικής προστασίας.
Η επίσκεψη των Ισραηλινών πυροσβεστών ήταν το αποτέλεσμα απόφασης των Αρχηγών των Πυροσβεστικών Σωμάτων Ελλάδας  και Ισραήλ, Αντιστράτηγου Βασιλείου Παπαγεωργίου και  Επιτρόπου Πυρόσβεσης και Διάσωσης, κ. Σαχάρ Αγιαλόν αντιστοίχως   κατά τη διάρκεια επίσκεψης του 2ου στην Ελλάδα στις αρχές Ιουνίου  με Ισραηλινή αντιπροσωπεία για να παρακολουθήσει διεθνή ευρωπαϊκή άσκηση πυρόσβεσης.


Είχε προηγηθεί επίσκεψη του κ. Παπαγεωργίου στο Ισραήλ με 5μελή ελληνική αντιπροσωπεία  τον Μάρτιο  στο πλαίσιο της ενίσχυσης της συνεργασίας Ισραήλ-Ελλάδας στον τομέα της πολιτικής προστασίας και της κοινής διακήρυξης που υπεγράφη από τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης των δυο χωρών τον Οκτώβριο του 2013.
Η  Ελλάδα και το Ισραήλ έχουν αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς αλληλεγγύης στην καταπολέμηση πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών εδώ και πολλές δεκαετίες. 
 
<<Σπουδαία>> η ελληνική συνδρομή το 2010 με τα Κανανταίρ
Η πρεσβεία του Ισραήλ κάνει ιδιαίτερες  αναφορές στην ανακοίνωσή της στη συνδρομή που παρείχε το Ισραηλινό Ναυτικό στους κατοίκους της Κεφαλλονιάς μετά τον ισχυρό σεισμό του 1953, τη συμμετοχή μιας ομάδας Ισραηλινών στις επιχειρήσεις διάσωσης μετά τον σεισμό της Αθήνας το 1999, τη συνδρομή Ισραηλινών πυροσβεστών στις φωτιές της Πελοποννήσου το 2007, ενώ σπουδαία χαρακτηρίζει την βοήθεια που παρείχαν Έλληνες πυροσβέστες και τα πληρώματα ελληνικών πυροσβεστικών αεροσκαφών στις δασικές πυρκαγιές στο Όρος Καρμέλ  του Ισραήλ το 2010. 
Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, τα δύο Πυροσβεστικά σώματα έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα όπως είναι η αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών και η διαχείριση επικίνδυνου υλικού. 

Διαβάστε ακόμη:


"Χαμάς και ISIS είναι το ίδιο πράγμα": Η ισραηλινή προσέγγιση -ΒΙΝΤΕΟ


"Το Ισραήλ ψάχνει σύστημα - αντίδοτο για τα τούνελ της Χαμάς" - Αποκαλυπτική συνέντευξη Λιβύη Συρία Ιράκ, Παλαιστίνη: Η «Κόλαση» είναι εδώ…

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ