Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Εμφύλιος πόλεμος" για τη ΧΑ στους οπαδούς του Ολυμπιακού που πάντα θυμούνται το Γόδα

26.09.2013 | 00:10


“Ερυθρόλευκος εμφυλιος” έχει ξεσπάσει λόγω Χρυσής Αυγής. Η “σιωπή” της ερυθρόλευκης εξέδρας σε αντίθεση με ότι έγινε σε άλλες εξέδρες έχει προκαλέσει μεγάλη γκρίνια στην πελιοψηφία των οπαδων του Ολυμπιακού που έχουν “αγωνιστική παράδοση” όχι μόνο στο γήπεδο και στην εξέδρα.

Για να καταλάβουν οι νεότεροι τι εννοούμε καλό είναι να διαβάσουν την ιστορία ενός ήρωα Ολυμπιακού: του Νίκου Γόδα.Ήταν μαχητής στο γήπεδο και “καλλιτέχνης” όπως έλεγε ολόκληρος Μουράτης. Ο Νίκος Γόδας ήταν και αγωνιστής ενάντια στο γερμανό κατακτητή. Τον πολέμησε και γλίτωσε, αλλά στον τοίχο τον έστησαν οι “άλλοι” που λέει και ο Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής.

Η ιστορία του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Νίκου Γόδα που  εκτελέστηκε φορώντας τη φανέλα του Θρύλου είναι συγκλονιστική.


Ο άσος των Πειραιωτών, στους οποίους μάλιστα πήρε μεταγραφή μέσα στην καρδιά του πολέμου, ήταν μέλος του 5ου επίλεκτου λόχου του ΕΛΑΣ στην Κοκκινιά και ως μέλος της Εθνικής Αντίστασης, δεν έχανε κανέναν αγώνα, από αυτούς που δίνουν οι άνθρωποι για την ίδια τη ζωή και όχι ένα απλό ποδοσφαιρικό παιχνίδι.

Το 1942 και 1943, έκανε τα καλύτερά του παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, ιδιαίτερα σε ένα ματς με τον Παναθηναϊκό για το κύπελλο Χριστουγέννων (5-2) ενώ πλέον είχε γίνει λοχαγός. Δεν έχανε το χιούμορ του ούτε στις δύσκολες ώρες, όπως μια μάχη με τους Αγγλους σε ένα νεκροταφείο, στα Δεκεμβριανά.

«Είμαστε προνομιούχοι, γιατί αν σκοτωθούμε τώρα, θα θαφτούμε σε κανονικό μνήμα» είπε στον φίλο του Σταμάτη Σκούρτη, ο οποίος τα διηγήθηκε μέσα από το βιβλίο του, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η τότε διοίκηση του Ολυμπιακού δεν τον βοήθησε όσο μπορούσε για να τον βγάλει από τη φυλακή, όπως είχε κάνει η ΑΕΚ για πολλούς παίκτες της.

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ