Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένα σκίτσο κι ένας αποχαιρετισμός για έναν ιερέα -παράδειγμα ζωής

03.09.2015 | 16:31

Ο σκιτσογράφος Γιάννης Αντωνόπουλος, δεν θα μπορούσε με καλύτερο τρόπο να δείξει όλα όσα μπορεί να σκέφτεται και να νιώθει όποιος πόνεσε στ' αλήθεια για τον τόσο θάνατο. Όποιον δεν πόνεσε μόνο βλέποντας την φωτογραφία του μόλις 3 ετών Αιλάν να κείτεται άψυχος στην παγωμένη θάλασσα.

Ο Γιάννης Αντωνόπουλος, έβαλε στην αγκαλιά του παπά - Στρατή τον μικρό Αιλάν και πίσω του δυστυχώς χιλιάδες άλλα μικρά προφυγόπουλα που έγιναν άγγελοι και χάθηκαν τόσο νωρίς και τόσο άδικα. Η αγκαλιά του παπά Στρατή δεν θα μείνει δυστυχώς άδεια αλλά και οι αθώες ψυχές θα έχουν κάποιον που μόνο αυτός ξέρει πως να τις γαληνεύει.H «Αποστολή» αποχαιρετά τον παπα-Στρατή, τον ευλογημένο παπά της Μυτιλήνης
Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών εκφράζει την ειλικρινή και βαθειά οδύνη του για την απώλεια του αγαπητού  παπα–Στρατή, του Καλού Σαμαρείτη της Λέσβου, του χαρισματικού και ευλογημένου αυτού παπά της Μυτιλήνης.

Ο παγκοσμίως γνωστός παπα-Στρατής υπήρξε ο εμπνευστής και ιδρυτής της Μ.Κ.Ο. «ΑΓΚΑΛΙΑ», μιας πραγματικής «Αγκαλιάς» για όλους τους ανθρώπους ασχέτως καταγωγής ή θρησκείας, η δράση της οποίας αποτελεί πραγματικό ορόσημο για το νησί της Λέσβου και ευρύτερα για το Αιγαίο εξ αιτίας της πολυσχιδούς προσφοράς της σε θέματα κοινωνικής φτώχειας και αλληλεγγύης για τους κατοίκους του Νησιού, αλλά και φροντίδας των δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι καταφθάνουν καθημερινά στη Λέσβο από τα μικρασιατικά παράλια.

Η «Αποστολή» είχε τη μεγάλη ευλογία να συνεργασθεί στενά και αποτελεσματικά με τον άξιο αυτό Λευίτη, τα τελευταία οκτώ χρόνια. Σε συνεργασία με την «Αγκαλιά» υλοποιήσαμε αλλεπάλληλες εκστρατείες ανθρωπιστικής βοήθειας με συνεχείς παρεμβάσεις, παρέχοντας τρόφιμα, φάρμακα και υγειονομικό υλικό, αλλά και κατά τόπους εξετάσεις με κινητή μονάδα υγείας και κλιμάκιο ιατρών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής σε άπορες, ανασφάλιστες και πολύτεκνες  οικογένειες, σε ανήμπορους και εγκαταλελειμμένους ηλικιωμένους στα ορεινά της Λέσβου, σε πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι κατέφυγαν διωγμένοι και αποκαμωμένοι στο Νησί. Στο πρόσωπο του παπα-Στρατή, η «Αποστολή» βρήκε τον ακούραστο συνεργάτη, τον ιδανικό συνοδοιπόρο, τον πιστό τηρητή των ευαγγελικών εντολών, τον αληθινό φίλο και εγγυητή κάθε φιλότιμης προσφοράς με γνώμονα την βοήθεια και ανακούφιση του πλησίον.

Αναγνωρίζοντας  την αμέριστη συμπαράσταση του παπα-Στρατή στον σκληρό αγώνα επιβίωσης των ανθρώπων, Ελλήνων και ξένων, την ευγενική, ζεστή και γεμάτη αφοσίωση υποστήριξή του στη συνεργασία με τον Οργανισμό μας, τον ένθεο ζήλο του  για το κοινωνικό έργο της  Εκκλησίας, η «Αποστολή» αποφάσισε να αφιερώσει τη συνέχεια των εκστρατειών ανθρωπιστικής βοήθειας στη μνήμη αυτού του σύγχρονου Κυρηναίου στον Γολγοθά του ανθρωπίνου πόνου, ενισχύοντας την κληρονομιά και την παρακαταθήκη, που αφήνει: “Σας προτρέπω να αγωνίζεστε όσο μπορείτε καθημερινά για την ειρήνη και την αγάπη. Μόνο έτσι λεγόμαστε άνθρωποι”.

Ας είναι η μνήμη του Παπα-Στρατή αιώνια, η στάση ζωής και η δράση του παράδειγμα μίμησης για την Κοινωνία μας, η οποία χρειάζεται απεγνωσμένα πρότυπα για να βγει από τα πικρά αδιέξοδα, που τη βασανίζουν. Ο παπα-Στρατής μας δείχνει τον δρόμο για την Ανάσταση, την προσωπική και τη συλλογική, ως ανθρώπων και ως Χριστιανών.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ