Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εναέριος ανεφοδιασμός για F-16 της ΠΑ με KC-135 Stratotanker - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

01.11.2017 | 13:05
Η Πολεμική Αεροπορία των Η.Π.Α. και η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία συμμετείχαν σε εκπαιδευτική αποστολή εναέριου ανεφοδιασμού πάνω απο τη Μεσόγειο στις 26 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα 22 χειριστές ελληνικών F-16 εκπαιδεύτηκαν σε εναέριο ανεφοδιασμό με το αμερικανικό  KC-135 Stratotanker

Από τη στιγμή που προσγειώθηκε το KC-135 Stratotanker στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στην Ελλάδα, ξεκίνησε και η εκπαίδευση. Αυτή ήταν η πρώτη προσγείωση σε διεθνές αεροδρόμιο για όλους τους πιλότους στο αμερικανικό Stratotanker.

"Αυτό επέτρεψε σε όλους τους πιλότους την ευκαιρία να δουν πώς διεξάγονται οι διεθνείς επχειρήσει σε αερολιμένε", δήλωσε ο Capt. Richard Jackson. "Εκτός αυτού, η διεξαγωγή του εναέριου ανεφοδιασμού με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία ήταν μια τεράστια ευκαιρία εκπαίδευσης για εμάς".

Η ελληνική αεροπορία επωφελήθηκε από αυτή την εκπαίδευση, επιτρέποντας σε 22 πιλότους την ευκαιρία να ασκήσουν εναέριο ανεφοδιασμό καυσίμων.

"Είχαμε μια καθυστέρηση 30 λεπτών, αλλά μετά την απογείωση όλα έγiναν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα", είπε ο Jackson. "Ήταν μια πολύ επιτυχημένη μέρα", τόνισε

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η 100η πτέρυγα ανεφοδιασμού αεροπλάνων επιχείρησε από την Ελλάδα, οικοδομώντας συνεργασία με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία και αποδεικνύοντας την εμβέλεια του KC-135 στην Ευρώπη.

"Υπάρχουν πολλοί παίκτες που συμμετέχουν στην επιτυχία αυτής της αποστολής," είπε ο Jackson. "Για να διασφαλίσουμε την άφιξη και αναχώρηση από την Ελλάδα, είχαμε μεγάλη υποστήριξη από την Πρεσβεία των ΗΠΑ, η οποία συνεργάστηκε στενά με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία και την τοπική κυβέρνηση στην Ελλάδα. Χωρίς αυτή τη συνεργασία, αυτή η αποστολή δεν θα μπορούσε ποτέ να πραγματοποιηθεί. "

Η αποστολή αυτή παρείχε την απαραίτητη εκπαίδευση και ομαδική εργασία για την επέκταση των δυνατοτήτων και της εμπιστοσύνης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ.  


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ