Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Έναν χρόνο μετά και βλέπουμε" λέει για την ένταξη των Σκοπίων η Μογκερίνι

30.08.2018 | 10:07
Άπιαστο για τουλάχιστον ακόμη έναν χρόνο θα είναι για τα Σκόπια το όνειρο της ένταξης στην Ε.Ε. και στους υπόλοιπους θεσμούς. Η είδηση βγήκε κατά τη διάρκεια του δείπνου εργασίας των Ευρωπαίων υπουργών Άμυνας που πραγματοποιείται στη Βιέννη και μάλιστα από τα πιο “αρμόδια χείλη” της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκείνα της Φεντερίκα Μογκερίνι.

Αυτό το χρονοδιάγραμμα φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να έδωσε κατά τη διάρκεια του δείπνου εργασίας, που είχε ως κύρια αντζέντα την εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Δυτικά Βαλκάνια, στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας (ΚΠΑΑ) της ΕΕ. Στις εργασίες θα παρίστανται και η αναπληρωτής ΓΓ του ΝΑΤΟ κα Rose Gottemoeller, καθώς και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, υπεύθυνος για ειρηνευτικές αποστολές, κ. Jean-Pierre Lacroix.

Οι εργασίες συνεχίζονται σήμερα με τους υπουργούς αναμένεται να δώσουν εν όψει του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων του Νοεμβρίου, θα δώσουν πολιτική καθοδήγηση επί θεμάτων που αφορούν την Ασφάλεια και Άμυνα της ΕΕ. Πιο συγκεκριμένα, η Ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνει την συζήτηση του Ευρωπαϊκού Ειρηνευτικού Ταμείου (European Peace Facility-EPF) και των εξελίξεων επί της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (Permanent Structured Cooperation-PESCO) καθώς και την ανταλλαγή απόψεων επί της ανασκόπησης της Στρατιωτικής Δυνατότητας Σχεδιασμού και Διεξαγωγής Επιχειρήσεων της ΕΕ (Military Planning and Conduct Capability- MPCC). 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ