Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένας χρόνος από την τραγωδία με τρεις νεκρούς από όλμο και απάντηση καμία

03.10.2015 | 20:06
Τρεις άνθρωποι νεκροί. Ένας χρόνος σκληρής απουσίας τους από τις οικογενειές τους. Καμία απάντηση.

Πέρασε ένας χρόνος από τη τραγωδία στο στο πεδίο βολής Γλαφυρών. Γ.Ορφανίδης ΕΠΟΠ Λοχία 33 ετών, Αν.Μεζάλας ΕΠΟΠ Λοχίας 34 ετών και Φώτης Ανδρικόπουλος Δεκανέας 19 ετών. Τρεις νέοι άνθρωποι που έκαναν τη δουλειά τους και τη θητεία του ο νεαρότερος, έφυγαν τόσο άδικα.

Πολλά ακούστηκαν ,ειπώθηκαν και γράφτηκαν. Δυστυχώς αυτοί που μένουν να υπομένουν και να επιμένουν για απαντήσεις είναι μόνο οι συγγενείς των αδικοχαμένων. Όλοι οι υπόλοιποι γρήγορα ξεχνάμε και τους αφηνουμε μόνους στον πόνο τους που ζητά σαν “φάρμακο” μια απάντηση στο “γιατί”. Συνήθως η απάντηση ποτέ δεν έρχεται δυστυχώς.

Το Onalert.gr είχε αποκαλύψει μετά από την τραγωδία ένα νατοϊκό έγγραφο από το οποίο προέκυπτε ότι ο πυροσωλήνας του βλήματος που χρησιμοποιήθηκε στην μοιραία άσκηση δεν πληρούσε καμία από τις διατάξεις ασφαλείας του NATO!

Όλες οι έρευνες και οι υποψίες στράφηκαν από την αρχή στον πυροσωλήνα του βλήματος. Το πρώτο ερώτημα που τέθηκε ήταν γιατί ενώ είχαμε παραγγείλει από το 1995 ,1,5 εκατομμύριο νέους πυροσωλήνες διαφορετικής “φιλοσοφίας”, εμείς επιμέναμε να “φοράμε” τους παλιούς. Η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι τους νέους πυροσωλήνες τους έχουμε για παλαιότερα βλήματα.

Όλα αυτά τα τεχνικά και τα περίπλοκα οι συγγενείς θέλουν να τα ακούσουν ως συμπέρασμα . Να έχουν μια απάντηση στο δικό τους “γιατί”. Δεν θα ξαναφέρει πίσω τους ανθρώπους τους αλλά ίσως στιγμιαία να απαλύνει ελάχιστα τον πόνο.

Ο πατέρας του 19χρονου Δεκανέα σε δηλώσεις του σε τοπικά ΜΜΕ της Πάτρας όπου ζει, εξέφρασε την επιθυμία να υπάρξει μια συνάντηση ίσως και με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο,για να δοθούν κάποιες απαντήσεις μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ίσως ο ΥΕΘΑ θα πρέπει να ανταποκριθεί.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ