Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20.11.2012 | 13:30

Ένοπλοι της συριακής αντιπολίτευσης εισέβαλαν σε αεροπορική βάση κοντά στην Τουρκία

Ένοπλοι της συριακής αντιπολίτευσης εισέβαλαν σήμερα σε αεροπορική βάση, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, στην τελευταία τους επίθεση κατά στρατιωτικών οχυρωμάτων, ανακοίνωσαν πηγές της αντιπολίτευσης.

 Ένοπλοι της συριακής αντιπολίτευσης εισέβαλαν σήμερα σε αεροπορική βάση στη βόρεια Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, στην τελευταία τους επίθεση κατά στρατιωτικών οχυρωμάτων, ανακοίνωσαν πηγές της αντιπολίτευσης.
Τουλάχιστον το ήμισυ των εγκαταστάσεων στη βάση του Σέιχ Σουλεϊμάν περιήλθε στον έλεγχο των ανταρτών ύστερα από σφοδρές μάχες στο σημείο αυτό, που βρίσκεται 18 χλμ. από τα σύνορα με την Τουρκία και 30 χλμ. βορειοδυτικά της πόλης του Χαλεπιού, σύμφωνα με πηγές των ανταρτών και υποστηρικτές της αντιπολίτευσης στην περιοχή.

Οι αντάρτες έχουν εισβάλει στα περισσότερα σημεία της βάσης. Μαχητικά αεροσκάφη πετούν πάνω από την περιοχή για να τους εξαναγκάσουν να απομακρυνθούν από το σημείο", είπε ένας ακτιβιστής στο ειδησεογραφικό δίκτυο της αντιπολίτευσης Sham News Network.

Πηγή των ανταρτών ανέφερε ότι οι μαχητές πήραν μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών από τη βάση και απομακρύνονται γρήγορα για να αποφύγουν τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιούνται με στόχο να εμποδίσουν την προέλαση των ανταρτών στη χώρα. "Οι δυνάμεις του Ασαντ χρησιμοποιούν τη βάση για το βομβαρδισμό πολλών χωριών και πόλεων. Τώρα αυτή έχει εξουδετερωθεί", τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ΝΑΤΟ συμφώνησε να προμηθεύσει την Τουρκία με Patriot

Η Τουρκία αλλάζει το στρατηγικό της δόγμα. Ανάλυση του Χ.Μηνάγια

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ