OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΕΑ

Εντυπωσιακή η συμβολή της ΠΑ στη δασοπυρόσβεση

06/11/2013 - 18:08
Share on FacebookShare on Twitter

Την καθοριστική συμβολή των στελεχών της Πολεμικής μας Αεροπορίας -ιπταμένων και τεχνικών- στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών, εξήραν τόσο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος όσο και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, μιλώντας στα στελέχη της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ) στην Ελευσίνα, με την ευκαιρία της τελετής λήξης της πυροσβεστικής περιόδου για φέτος.

Ο κ. Αβραμόπουλος χαρακτήρισε αξιόπιστο στήριγμα για τον ελληνικό λαό τις Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες, όπως χαρακτηριστικά είπε, αποτελούν πυλώνα σταθερότητας εντός και εκτός τειχών. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αφού επανέλαβε ότι «καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια για την επίλυση οικονομικών» και άλλης φύσεως προβλημάτων, απευθυνόμενος προς τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας διαβεβαίωσε ότι η πολιτική ηγεσία θα είναι στο πλευρό τους.

Ο κ. Δένδιας δήλωσε ευγνώμων προς τους ιπταμένους της Πολεμικής Αεροπορίας για τη συμβολή τους στην κατάσβεση των πυρκαγιών διατηρώντας πολύ χαμηλά το δείκτη βλαβών. Παράλληλα ανέφερε ότι φέτος οι εκτάσεις που αποτεφρώθηκαν ήταν μειωμένες κατά 52% χωρίς να έχουμε σημαντικά μικρότερο αριθμό πυρκαγιών σε σχέση με πέρυσι, αποδίδοντας τη μείωση στη στενή συνεργασία και τον άριστο συντονισμό της Πυροσβεστικής με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τους συναρμόδιους φορείς (ο συντονισμός αυτός είχε ως αποτέλεσμα και το διπλασιασμό των συλληφθέντων εμπρηστών, όπως είπε), στη χρήση των ελικοπτέρων της Πυροσβεστικής έπειτα από τριετή απουσία τους και στην εποπτεία των δασών από πρόσθετη δύναμη 110 μοτοσικλετιστών.

Ο διοικητής της ΔΑΥ υποπτέραρχος Β. Βρεττός διαβεβαίωσε για τη συνέχιση των προσπαθειών για περαιτέρω βελτίωση των μεγεθών αποτελεσματικότητας διαθεσιμότητας κ.λπ. Φέτος τα ιπτάμενα μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν 1.620 εξόδους συμπληρώνοντας 2.935 ώρες πτήσης είτε πάνω από τα πύρινα μέτωπα είτε επιτηρώντας δάση ή υποστηρίζοντας το έργο των συναρμοδίων φορέων.

Μετά το τέλος της τελετής οι δύο υπουργοί βρέθηκαν στο πιλοτήριο ενός πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-415 και συνομίλησαν με τα μέλη του πληρώματος. Τους υπουργούς συνόδευε ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς, ενώ παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Π. Γεωργιάδης και η ηγεσία της Πυροσβεστικής.
 

Tags: ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Related Posts

Αρχηγός ΓΕΑ
ΓΕΑ

Ο Αρχηγός ΓΕΑ επισκέφθηκε την Αεροπορική Βάση Δεκέλειας στο Τατόι [pics]

15/12/2025 - 19:37
ΓΕΑ - C-130
ΓΕΑ

ΓΕΑ: Επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια των C-130 «Ηρακλής» [pics]

09/12/2025 - 18:09
Αρχηγός ΓΕΑ - F-35
ΓΕΑ

Η Ελλάδα στο ευρωπαϊκό «κλαμπ» των μαχητικών 5ης γενιάς: Η συμμετοχή του Α/ΓΕΑ στο «European F-35 Air Chiefs Meeting»

08/12/2025 - 15:36

Διαβάστε Επίσης

Καβγάς Καιρίδη – Δαβάκη για την απουσία Δένδια από την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας της Βουλής

Το Ισραήλ απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος ενός Ρώσου πολίτη για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν

SBU: Η Ουκρανία έπληξε με drone πετρελαιοφόρο του ρωσικού «σκιώδους στόλου» στη Μεσόγειο [vid]

Χαμάς: «Ελπίζουμε το Ισραήλ να σταματήσει τις παραβιάσεις στη Γάζα μετά τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Ισλαμικό Κράτος: «Πλήγμα για ΗΠΑ – Συρία η φονική επίθεση σε Αμερικανούς στρατιώτες στην Παλμύρα»

Πούτιν: «Δεν αισθάνομαι υπεύθυνος για τους νεκρούς, δεν ξεκινήσαμε εμείς τον πόλεμο»…

Ουκρανία: Οι πιέσεις Τραμπ σε Ζελένσκι για διαπραγματεύσεις, οι εδαφικές παραχωρήσεις και οι εγγυήσεις ασφαλείας

Βρετανία: «Η κυβέρνηση δέχτηκε κυβερνοπίθεση» – Αναφορές ότι ευθύνεται ομάδα Κινέζων χάκερς

Top News

Γιώργος Μαζωνάκης: Όλα όσα έγιναν στην πρεμιέρα του μετά την μήνυση του Στέφανου Παπαδόπουλου - «Είμαι αληθινός»

Μπήκαν στην Ποσειδώνος οι πρώτες κάμερες με ΑΙ που θα στέλνουν αυτόματα «ραβασάκια» - Δείτε φωτογραφίες

Διαμαντής Καραναστάσης: Η πρώτη αντίδραση για την αφαίρεση διπλώματος λόγω αλκοόλ - «Από αύριο μόνο φραπέ»

Νίκος Παππάς: Σε καμία περίπτωση δεν τον γρονθοκόπησα - Καταδικάζω την πράξη μου και ντρέπομαι

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert