Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΣΠΕΚΜ: “Νίκη” στον αγώνα για τους φιλόζωους Στρατιωτικούς

29.03.2016 | 23:16
Αξίζει πράγματι συγχαρητήρια. Δεκτές έκανε η ηγεσία του υπουργείου άμυνας τις προτάσεις της Ενωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τα ζώα στα στρατιωτικά οικήματα. Η διάταξη που περιλήφθηκε στο σχετικό νομοσχέδιο, ικανοποιεί μεγάλο μέρος των στρατιωτικών που αντιμετώπιζαν προβλήματα. Δείτε τι γράφει για το θέμα η ιστοσελίδα της ΕΣΠΕΚΜ

"Όλα είχαν ξεκινήσει όταν διαταγή προέβλεπε για στελέχη που θα στεγαζόταν σε ΣΟΑ, ΣΟΜΥ, ΣΟΕΠΟΠ καθώς και σε ΚΑΑΥ (είτε σε παραθεριστικές περιόδους είτε τον υπόλοιπο χρόνο κάνοντας χρήση των οικημάτων των ΚΑΑΥ ως ξενώνες), τους απαγορευόταν ρητά η διατήρηση κατοικίδιων ζώων (πλην ωδικών πτηνών).

Η διαταγή ερχόταν σε αντίθεση με τον Νόμο 4039/2012 για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων (άρθρο 8 – Διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κατοικίες) όπου στο άρθρο 8 παράγραφος 1 αναφέρεται ότι επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σε κάθε κατοικία.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας υπήρξε αποδέκτρια διαμαρτυριών (δείτε εδώ) από μέλη της για το θέμα και απέστειλε σχετική επιστολή στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κο Πάνο Καμμένο, προκειμένου να επιληφθεί του ζητήματος και να άρει την συγκεκριμένη απαγόρευση. 

Το θέμα έμενε «ανοικτό» κι έτσι αναφορά κατέθεσε η Βουλευτής κ. Κατερίνα Μάρκου ζητώντας από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να διατυπώσει τις θέσεις του στο θέμα.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δεν άφησε το θέμα να ξεχαστεί και προσπάθησε να κινητοποιήσει τις φιλοζωικές οργανώσεις. Και η αντίδραση δεν άργησε να έρθει.

Η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο) και η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Φιλοζωικών Σωματείων απέστειλε επιστολή στην Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ και στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας σχετικά με την απαγόρευση φιλοξενίας ζώων στα στρατιωτικά οικήματα και ΚΑΑΥ.

Στην επιστολή ανέφεραν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μεταξύ άλλων, πως η συγκεκριμένη απαγόρευση είναι εντελώς παράνομη, ζητούσαν την άμεση ανάκληση της και κατέληγαν πως εάν δεν αρθεί η απαγόρευση θα κινηθούνε νομικά!!! .

Όλος αυτός ο αγώνας για τη δικαίωση των φιλόζωων στρατιωτικών, φαίνεται πως πια δικαιώνεται. Στο πολυνομοσχέδιο του ΥΕΘΑ που αναρτήθηκε χθες προς διαβούλευση στην σελίδα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, γίνεται αναφορά στο θέμα που ανακίνησε η Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ.

Συγκεκριμένα το Άρθρο 39 αναφέρεται στη “Διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς στα στρατιωτικά οικήματα”"

Περισσότερα ΕΔΩ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ