Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επαφή των Αρχηγών Ναυτικού Ελλάδας-Ισραήλ

29.11.2014 | 00:20
Στην φωτογραφία οι Αρχηγοί των δύο ισχυρότερων ναυτικών της νοτιανατολικής  Μεσογείου. Κι αν κάποιοι επιμένουν να πιστεύουν ότι θα έπρεπε να συμπεριλάβουμε και το τουρκικό, θα απαντήσουμε ότι μπορεί να έχει πολλά αλλά δεν διαθέτει την ναυτοσύνη του δικού μας ΠΝ και τις υψηλές τεχνολογίες του ισραηλινού. Οι Τούρκοι ακόμη “χτίζουν” ναυτικό…

Στη φωτογραφία ο Α/ΓΕΝ Βαγγέλης Αποστολάκης με τον Ισραηλινό ομόλογό του Αντιναύαρχο Ram Rutberg.

Ο Α/ΓΕΝ επισκέφθηκε το Ισραήλ συναντήθηκε με τον Ισραηλινό Αρχηγό και συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Παράλληλα, έλαβαν χώρα και έτερες συναντήσεις/ενημερώσεις στο Κέντρο Διοικήσεως και Ελέγχου των Ισραηλινών Ναυτικών Δυνάμεων στη Ναυτική Βάση Ashdod.


Ο Αρχηγός ΓΕΝ επισκέφθηκε την κύρια Βάση του Ισραηλινού Ναυτικού στη Χάιφα, όπου ξεναγήθηκε σε Πολεμικά Πλοία, μεταξύ των οποίων και το νεότευκτο υποβρύχιο INS ΤΑΝΙΝ. Επίσης μετέβη στη Ναυτική Βάση Atlit, όπου εδρεύουν οι Ειδικές Δυνάμεις του Ισραηλινού ΠΝ.
Οι δύο Αρχηγοί επισκέφθηκαν την πυραυλάκατο ΡΟΥΣΣΕΝ, που κατά τη συγκεκριμένη περίοδο ναυλοχούσε στη Χάιφα. Η εν λόγω πυραυλάκατος, από 19 Νοεμβρίου έως 28 Δεκεμβρίου 2014, έχει ενταχθεί στη δύναμη της Επιχείρησης ‘’UNIFIL’’. Εμείς να υπενθυμίσουμε το μεγάλο ενδιαφέρον των ισραηλινών για τις πυραυλακάτους Super Vita …


Επίσης, ο Αρχηγός του ΓΕΝ επισκέφθηκε τους Αγίους Τόπους και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου συναντήθηκε με την Α.Θ.Μ. Ιεροσολύμων και Πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεόφιλο Γ’ ενώ είχε συνάντηση και με τον Έλληνα Πρέσβη στο Ισραήλ, κ. Σπυρίδωνα Λαμπρίδη.
Επιπλέον, ο Αρχηγός ΓΕΝ επισκέφθηκε το μουσείο του Ολοκαυτώματος ‘’Yad Vashem’’, όπου κατέθεσε στεφάνι στο παρακείμενο μνημείο.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ