Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13.05.2015 | 11:02

Έπεσε F - 18 του αεροπλανοφόρου Ρούσβελτ

Μαχητικό αεροσκάφος F/A-18F Super Hornet έπεσε αμέσως μετά από την απονήωσή του από το αεροπλανοφόρο «Theodore Roosevelt».

Μαχητικό αεροσκάφος F/A-18F Super Hornet έπεσε αμέσως μετά από την απονήωσή του από το αεροπλανοφόρο «Theodore Roosevelt» στην Αραβική θάλασσα.Το αμερικανικό ναυτικό με ανακοίνωσή του αποκλείει κάθε ενδεχόμενο να έπεσε το αεροσκάφος από κάποια “εχθρική ενέργεια” . Τα αίτια της πτώσης διερευνώνται.

Σύμφωνα με αξιωματούχους οι δύο πιλοτοι του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ διασώθηκαν αφου συνετρίβη το F / A-18F Supe Hornet στον Περσικό Κόλπο, την Τρίτη.

Οι αεροπόροι, μέλη της μοιρας Strike Fighter 211, εγκατέλειψαν το αεροσκάφος αμέσως μετά την απογείωσή του από το κατάστρωμα του USS Theodore Roosevelt,το οποίο απεστάλη στην Αραβική Θάλασσα τον περασμένο μήνα εν μέσω εντάσεων και σφοδρών μαχών στην Υεμένη.

Το αεροπλανοφόρο έχει ανατεθεί στον 5ο Στόλο των ΗΠΑ στο Μπαχρέιν όπου θα βρίσκεται για 8 μήνες για την υποστήριξη της επιχείρησης Operation Inherent Resolve, στην εκστρατεία εναντίον δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία.

Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης γρήγορα βρέθηκαν στην περιοχή και έσωσαν τους πιλότους, σύμφωνα με πηγές απο τον 5ο Στόλο, προσθέτοντας ότι  "ειχαν τις αισθήσεις τους και δεν ειχαν κάποιο σοβαρό τραυματισμό."

Οι λεπτομέρειες πίσω από τη συντριβή - συμπεριλαμβανομένου του εάν προκλήθηκε από σφάλμα του πιλότου ή δυσλειτουργία του αεροσκάφους - είναι υπό διερεύνηση.


Ο Διοικητής Kevin Stephens δήλωσε στην εφημερίδα Navy Times οτι “Είμαστε ευγνώμονες στην ομάδα έρευνας και διάσωσης για την καλή δουλειά τους αλλα και γιατι οι πιλότοι βρίκονται τώρα στο πλοίο όπου εχουν υποβληθεί σε ιατρική φροντίδα και φαίνεται να ειναι καλά”

Πηγη - upi.com/Navy Times
Απόδοση/Μετάφραση- OnAlert


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ