Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίδομα Παραμεθορίου: Πλήρης Επιβεβαίωση του Onalert

25.08.2016 | 18:33
 Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Επιβεβαιώθηκε πλήρως το χθεσινό ρεπορτάζ του Onalert.gr για τη μη καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου στους στρατιωτικούς για 6ο συνεχόμενο μήνα, παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας.


Το Οnalert.gr το μεγαλύτερο στρατιωτικό site της χώρας και επίσημος συνεργάτης επικοινωνίας του ΝΑΤΟ για την ΝΑ Ευρώπη, για πολλοστή φορα το τελευταίο διάστημα, δημοσιοποίησε με ρεπορτάζ του το πρόβλημα της μη καταβολης του "επιδόματος παραμεθορίου" στους στρατιωτικούς, έστω κι αν αυτή τη φορά ενόχλησε και αντί απάντησης προκάλεσε ύβρεις και συκοφαντίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίδομα Παραμεθορίου: Ο ΥΕΘΑ επιβεβαιώνει το Onalert - Υπόσχεται 2 μήνες ΗΕΕ


Με σημερινή ανακοίνωσή της η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου εκφράζει την απογοήτευση των μελών της που βλέπουν για άλλη μια φορά να γίνεται διάκριση της Πολιτείας εις βάρος των Στρατιωτικών.

"Οι Έλληνες Στρατιωτικοί που υπηρετούν στα σύνορα της Πατρίδας μας συνεχίζουν για έξι (6) συνεχόμενους μήνες να μην λαμβάνουν την αποζημίωση παραμεθορίου", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα και ο υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, μετά την επίθεση, με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας εναντίον δημοσιογράφου του στρατιωτικού ρεπορτάζ, για άρθρο το οποίο αναφερόταν στη μη καταβολή του “Επιδόματος Παραμεθορίου”, παρά τις επανειλημμένες σχετικές δεσμεύσεις του κ. Καμμένου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο εισηγητής του Συνδικαλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις κ. Πάνος Καμμένος αποφεύγει και πάλι να απαντήσει επί τής ουσίας για τα ψεύδη που έχει πει στα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων και σχετικά με το Επίδομα Παραμεθορίου...

Αντ' αυτού, καταφεύγει σε προσωπικές επιθέσεις και συκοφαντίες, όπως πάντα χωρίς στοιχεία.

Οι προσωπικές επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων δεν επιλύουν το ζήτημα που απασχολεί τα στελέχη που υπηρετούν στις ακριτικές περιοχές της χώρας. Ας απαντήσει, λοιπόν, καθαρά: Θα δώσει το Επίδομα Παραμεθορίου και πότε;».

Ωστόσο, σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες του Onalert.gr, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπό το καθεστώς της πίεσης του δημοσιεύματος, καταβάλλει προσπάθειες για εξεύρεση χρημάτων προκειμένου να εξασφαλίσει τουλάχιστον ένα μήνα από το αποκαλούμενο "επίδομα παραμεθορίου" το ύψος του οποίου φθάνει τα 105 ευρώ καθαρά (120 μεικτά) το μήνα για κάθε στρατιωτικό που υπηρετεί σε Έβρο και νησιά.


Το επίδομα είχε σταματήσει να δίνεται επί Νέας Δημοκρατίας και το επανέφερε ο Πάνος Καμμένος, τον Φεβρουάριο του 2015.

Τον Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο του 2015 διακόπτεται. Δίνεται προκελογικά ένας μήνας, ο Σεπτέμβριος του 2015 και δεν δίνεται τον Οκτώβριο.

Επιστρέφοντας στο υπουργείο ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι η πρώτη υπογραφή που θα έβαζε θα ήταν το "επίδομα παραμεθορίου". Το επίδομα τελικά καταβλήθηκε τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2015 και τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2016.

Όπως εξήγησε ο κ. Καμμένος στη Βουλή σε κοινοβουλετικό έλεγχο, στις 31 Μαϊου 2016, Το ΓΕΣ διέθεσε 3.885.240 ευρώ για την χορήγηση των ΗΕΕ Έβρου - Νήσων μηνών Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2016.
Η χορήγηση αυτή της αποζημίωσης δεν κατέστη δυνατή για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2016, λόγω μη επάρκειας των κονδυλίων που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό.Ωστόσο τονίζει ότι:

Ολόκληρη την απάντηση του Π. Καμμένου στην Βουλή, μπορείτε να την διαβάσετε κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Οι μήνες περνούσαν και μέχρι και σήμερα δεν έχει δοθεί το επίδομα αυτό στους στρατιωτικούς που υπηρετούν στην παραμεθόριο.

Το Onalert.gr είχε επισημάνει και τον Ιούλιο με σχετικό δημοσίευμά του το θέμα, ρωτώντας εάν η καθυστέρηση σημαίνει και το τέλος του "επιδόματος παραμεθορίου".

Όπως είναι φανερό υπάρχει μια ασυνέχεια στην καταβολή του αποκαλούμενου "επιδόματος παραμεθορίου". Και λέμε αποκαλούμενου, γιατί στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για το επίδομα παραμεθορίου δίνεται σε όλο το δημόσιο, οι στρατιωτικοί αμείβονται με 4 επιπλέον ημέρες εκτός έδρας, το οποίο βαφτίστηκε "επίδομα παραμεθορίου", λόγω του επιδόματος που είχε καταργηθεί.


Βίτσας: Το επίδομα παραμεθορίου θα ενταχθεί στο ειδικό μισθολόγιο

Τα επιδόματα πρέπει να ενταχθούν στο ειδικό μισθολόγιο, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο.
Συγκεκριμένα ο κ. Βίτσας υποστήριξε:

Βρισκόμαστε στη διαδικασία συζήτησης για τη διαμόρφωση των ειδικών μισθολογίων. Από την άποψη, του πόσα χρήματα παίρνουν οι στρατιωτικοί αυτή την περίοδο, δεν θα αλλάξει το επόμενο διάστημα τίποτα. Δηλαδή, αυτά τα χρήματα θα παίρνουν και μετά τη διαμόρφωση του ενιαίου μισθολογίου.

Το επίδομα παραμεθορίου είναι ένα επίδομα που παίρνουν οι αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί και άλλοι οι οποίοι ασκούν τα καθήκοντά τους στις παραμεθόριες περιοχές. Η διαδικασία των επιδομάτων θα εξεταστεί με το όλο ζήτημα των ειδικών μισθολογίων. Η δική μας η γνώμη είναι πως αυτό το επίδομα, όπως και ορισμένα άλλα ειδικά επιδόματα, δεν πρέπει να καταργηθούν, αντίθετα πρέπει να καταργηθούν κάποια άλλα. Τα επιδόματα είτε θα ενταχθούν στο ειδικό μισθολόγιο στις βασικές αποδοχές είτε θα υπάρχουν αυτόνομα.

Η επιδοματική πολιτική, πολλά χρόνια χρησιμοποιήθηκε σαν το τυράκι στη φάκα. Δίνονταν στους δημοσίους υπαλλήλους διάφορα επιδόματα, δεν ενσωματώνονταν στο μισθό τους, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή, ιδιαίτερα στην περίοδο των μνημονίων να δουν ότι ο πραγματικός τους μισθός είναι πάρα πολύ μικρός.


Δείτε την ανακοίνωση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ