Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιδρομή αμερικανικού UAV στο Πακιστάν

21.11.2013 | 09:51
Πέντε αντάρτες σκοτώθηκαν σήμερα όταν αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος εξαπέλυσε επίθεση στο βορειοδυτικό Πακιστάν, η πρώτη επιδρομή που πραγματοποιείται στην επαρχία Χάιμπερ Παχτούνχβα, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Μεταξύ των νεκρών είναι δύο μέλη του δικτύου Χακάνι, της πιο σκληρής πτέρυγας των ταλιμπάν στο Αφγανιστάν η οποία περιλαμβάνεται στη λίστα της Ουάσινγκτον με τις τρομοκρατικές οργανώσεις, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο στόχος ήταν θρησκευτικό οίκημα του τρομοκρατικού δικτύου στην Ταλ, πόλη της περιφέρειας Χανγκού, η οποία συνορεύει με τις περιοχές όπου ζουν οι φυλές.

Είναι η πρώτη επιδρομή που πραγματοποιείται μετά τον θάνατο του Χακιμουλάχ Μεχσούντ, αρχηγού της οργάνωσης Τεχρίκ-ι-Ταλιμπάν στο Πακιστάν, την 1η Νοεμβρίου από αμερικανικά πυρά στο Βόρειο Ουαζιριστάν, μια περιοχή όπου ζουν οι φυλές του Πακιστάν.

"Κατά την επιδρομή, στόχος της οποίας ήταν ένα ιεροδιδασκαλείο, σκοτώθηκαν πέντε άτομα και τραυματίστηκε ακόμη ένα", δήλωσε ο Φαρίντ Χαν εκπρόσωπος της αστυνομίας. Η ταυτότητα των θυμάτων δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Ωστόσο δύο μέλη των τοπικών δυνάμεων ασφαλείας αναγνώρισαν μεταξύ των νεκρών τον μουφτή Αχμαντ Τζαν και τον μουφτή Χαμιντουλάχ, και οι δύο ήταν μέλη του δικτύου Χακάνι.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ