Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίσημη διαμαρτυρία Κίνας προς ΗΠΑ για την υπόθεση κατασκοπείας

20.05.2014 | 09:32
Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας κάλεσε τον πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στο Πεκίνο μετά την απαγγελία κατηγοριών κατά πέντε αξιωματικών του κινεζικού στρατού στις ΗΠΑ για "πειρατεία μέσω του Διαδικτύου" και "οικονομική κατασκοπεία", ανακοίνωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ζενγκ Ζεγκουάνγκ διαβίβασε την "επίσημη διαμαρτυρία" της Κίνας προς τον πρεσβευτή Μαξ Μπάουκους, διευκρίνισε το πρακτορείο.

Από την πλευρά του, το κινεζικό υπουργείο Αμυνας κατηγόρησε τις ΗΠΑ για "υποκρισία" και για τη χρησιμοποίηση "δύο μέτρων και δύο σταθμών".

"Από τα WikiLeaks μέχρι την υπόθεση Σνόουντεν, η υποκρισία των Ηνωμένων Πολιτειών και η προσφυγή στη μέθοδο των δύο μέτρων και δύο σταθμών σε θέματα ασφάλειας στην πληροφορική είναι προφανείς εδώ και καιρό", σχολίασε το υπουργείο Αμυνας με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του στο Ιντερνετ.

Χθες, δικαστήριο των ΗΠΑ απήγγειλε κατηγορίες κατά πέντε κινέζων στρατιωτικών για κλοπή εμπορικών μυστικών αμερικανικών εταιρειών που ειδικεύονται στους τομείς της πυρηνικής και της ηλιακής ενέργειας, καθώς και της μεταλλουργίας, κατά την περίοδο 2006-2014.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, οι κινεζικές κατασκοπευτικές δρατηριότητες μέσω του Ιντερνετ κοστίζουν στην αμερικανική οικονομία από 24 έως 120 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ