Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΛΑΝΤ: "Δεν λες κουβέντα" για εξοπλισμούς;

22.10.2015 | 07:08
“Ούτε κουβέντα” για γαλλικούς εξοπλισμούς στην επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα; Από το πρόγραμμα της επίσκεψης προκύπτει ότι δεν υπάρχει πρόθεση αυτή τη στιγμή τουλάχιστον να θιγούν τέτοια ζητήματα . Που στην πραγματικότητα είναι ένα και μοναδικό ζήτημα,αυτό της “ενοικίασης” φρεγατών Fremm.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν από το Μαξίμου:

Η ατζέντα της επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην Ελλάδα, σχετίζεται με την αναβάθμιση των ελληνογαλλικών σχέσεων σε πολλούς τομείς.
Η αναβάθμιση αυτή, που διαμορφώνει μια Στρατηγική Εταιρική Σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες, θα επικυρωθεί με την υπογραφή μιας Ελληνογαλλικής διακήρυξης, από τον ΦΡ. Ολάντ και τον Αλέξη Τσίπρα. Το κείμενο της διακήρυξης είναι υπό διαμόρφωση.
Βασικοί τομείς στους οποίους επιδιώκεται η επέκταση της ελληνογαλλικής συνεργασίας, είναι:
• Η παροχή τεχνογνωσίας προς την Ελλάδα, στους τομείς της δημόσιας διοίκησης, της φορολογίας και των μεταρρυθμίσεων.
• Η ενίσχυση του διμερούς εξωτερικού εμπορίου.
• Η επενδυτική συνεργασία σε τομείς όπως οι νέες τεχνολογίες, η ψηφιακή οικονομία, οι υποδομές, ο τουρισμός, η γεωργία, η μεταποίηση αγροτικών προϊόντων κα.
• Η συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης και του πολιτισμού. Η προώθηση της κάθε μίας από τις δύο γλώσσες στο εκπαιδευτικό σύστημα της άλλης χώρας, καθώς και η εκπαιδευτική και ερευνητική συνεργασία.

Τέλος, ειδική αναφορά αναμένεται να υπάρξει στο Προσφυγικό ζήτημα, στο πλαίσιο της ενιαίας πολιτικής που διαμορφώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ