Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιστολή ΕΜΘ σε Δένδια και Λαμπρόπουλο για το 2% κράτησης στο εφάπαξ

13.12.2014 | 00:07

Με επιστολή του προς τον ΥΕΘΑ Νίκο Δένδια και τον  ΥΦΕΘΑ Γιάννη Λαμπρόπουλο ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων ΕΜΘ θέτει ξανά το θέμα της κράτησης 2% από το εφάπαξ των ΕΜΘ .
Κάνουν λόγο για κατάφωρη αδικία η οποία "στηρίζεται" σε "χουντικό νόμο".

Διαβάστε τι του αναφέρουν:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Σας κάνουμε γνωστό ένα υπαρκτό πρόβλημα των αποστράτων Εθελοντών Μακράς θητείας το οποίο δημιουργεί μεγάλη αδικία εις βάρος τους σε σχέση με τις υπόλοιπες κατηγορίες στρατιωτικών.

1. Με την υπουργ. απόφαση Φ.952/3/129101/Σ.649/5-4- 013/ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ με την οποία έγινε δεκτή Γνωμοδότηση του Γ ́ Τμήματος του ΝΣΚ, οι Ειδικοί Λογαριασμοί Αλληλοβοήθειας των Ε.Δ υποχρεώνουν τους Εθελοντές Μακράς Θητείας σε καταβολής πρόσθετης εισφοράς 2% για το διάστημα που υπηρετούσαν ως Εθελοντές Πενταετούς Υποχρέωσης. !!Η εφαρμογή της Γνωμοδότησης του Ν.Σ.Κ 299/2008 γίνεται βασιζόμενη στον Ν.398/1974 ,ένα νόμο με χουντικές καταβολές, μιας και ψηφίστηκε από την «κυβέρνηση» Ιωαννίδη και φέρει την υπογραφή του Φαιδωνα Γκιζίκη!!! Η λογική της βασίζεται στο σκεπτικό ότι οι εισφορές που οι ΕΜΘ πλήρωναν κατά το χρόνο που υπηρετούσαν σαν ΟΠΥ ήταν «κοινωνικοί πόροι »και όχι κανονικές εισφορές ,παρά το γεγονός ότι οι ΕΜΘ κατέβαλαν στα Ταμεία Αλληλοβοήθειας, κανονικά εισφορές που κατέβαλλαν και οι υπόλοιποι στρατιωτικοί. Σε ερωτήσεις μας προς τα ταμεία Αλληλοβοήθειας ,και στο ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ δεν λάβαμε πειστικές απαντήσεις που να αποδεικνύουν ότι οι εισφορές μας είχαν χαραχτήρα κοινωνικών πόρων. Δεχόμαστε ότι οι εισφορές όσων συναδέλφων μας υπέρ των ταμείων, απολύθηκαν μετά την υπηρεσία τους ως ΟΠΥ, παραμένουν σε αυτά χαρακτηριζόμενες «πόροι», αλλά οι υπόλοιποι ΟΠΥ που συνεχίσαμε την σταδιοδρομία μας στις Ε.Δ εντασσόμενοι στο θεσμό των ΕΜΘ και μονιμοποιηθήκαμε με νόμο του Κράτους δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι όλα όσα πληρώναμε κανονικά τα 5 πρώτα έτη υπέρ των ταμείων ,εξαφανίστηκαν και χαρακτηρίζονται κοινωνικοί πόροι !!!Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι οι «πλούσιοι» Δεκανείς και Λοχίες κατέβαλλαν πόρους υπέρ των «φτωχών» Ανωτάτων Άξων!!!

2. Κύριε Υπουργέ έχουν περάσει σχεδόν σχεδόν 2 έτη που εντελώς αντιδημοκρατικά τα Ταμεία Αλληλοβοήθειας παρακρατούν 2% από το εφάπαξ των ΕΜΘ επιλεκτικά από τον Απρίλιο του 2013 και μετά, ενέργεια που συνιστά διάκριση και κατάφορη αδικία. Δεν μπορούν τα ταμεία να αποφασίζουν βασιζόμενα σε «χουντικούς νόμους»!!! Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ζούμε ημέρες Δημοκρατίας, στην οποία άλλωστε ορκιστήκαμε από την πρώτη στιγμή της θητείας μας στις Ε.Δ!! Οι θιγόμενοι ΕΜΘ έχουν ήδη προσφύγει δικαστικά προς τα αρμόδια Διοικητικά Δικαστήρια διότι η αδικία είναι κατάφωρη και προσβάλει μια ολόκληρη κατηγορία στρατιωτικών που τίμησαν το εθνόσημο .Οι Ειδικοί Λογαριασμοί Αλληλοβοήθειας στερούνται κάθε νομικού ερείσματος εφαρμόζοντας την παραπάνω κράτηση εις βάρος μας. Παρακαλείσθε κ. Υπουργέ όπως πράξετε ότι είναι δυνατόν προς άρση της αδικίας αυτής και της επίλυσης του παραπάνω προβλήματος.


Με τιμή
Ο Πρόεδρος
Παναγιώτου Δημήτριος Ανθστης ε.α

Ο Γενικός Γραμματέας
Χαράλαμπος Καραγιάννης Ανθστης ε.α


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ