OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

Ερντογάν: Η Τουρκία πάντα στο πλευρό των Τουρκοκυπρίων

10/07/2018 - 23:54
Share on FacebookShare on Twitter

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα, μετά και το πέρας της προγραμματισμένης κοινής συνέντευξης τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι με καθυστέρηση 40 περίπου λεπτών, έγινε στο «προεδρικό» στα κατεχόμενα η υποδοχή του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο περίμενε ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, καθώς και οι Πρόεδροι των 4 κομμάτων της «συγκυβέρνησης» αλλά και ο πρώην Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Τουρκίας, αρμόδιος για θέματα Κύπρου, Τουγρούλ Τουρκές.

Όπως μεταδόθηκε από τα κατεχόμενα, η κατ` ιδίαν συνάντηση Ακιντζί – Ερντογάν άρχισε λίγο μετά τις 8 το βράδυ ενώ τις 9.15 άρχισαν διευρυμένες συνομιλίες στην παρουσία και των Προέδρων ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν, ΚΛ, Κουντρέτ Οζερσάι, ΚΚΔ, Τζεμάλ Οζγιγίτ και ΔΚ, Σερντάρ Ντενκτάς. Δεν είναι γνωστό εάν σε αυτές συμμετείχε και ο κ. Τουρκές, ο οποίος είναι τ/κ καταγωγής.

Η Κοινή Διάσκεψη Τύπου

Σε κοινή διάσκεψη τύπου προχώρησαν λίγο πριν από τις 10 το βράδυ ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί αναφορικά με το περιεχόμενο των συζητήσεων τους κατά τη διάρκεια της κοινής συνάντησης τους.

Ο Μουσταφά Ακιντζί εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα ενώ παράλληλα ευχήθηκε, η νέα περίοδος για την Τουρκία να φέρει θετικά αποτελέσματα για τη χώρα αλλά και για την περιοχή.

Ο Τ/κ ηγέτης υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας της τ/κ πλευράς με την Τουρκία αφού όπως είπε χρειάζεται τη βοήθεια της για να ξεπεράσει τις άδικες απομονώσεις.

Σημείωσε δε την ικανοποίηση του για τα επιτυχημένα σχέδια της Τουρκίας στο πλαίσιο της ενέργειας αναφερόμενος στο ΤΑΝΑΡ, υπογραμμίζοντας ότι ο φυσικός πλούτος μπορεί να συμβάλει στη συνεργασία και όχι στη σύγκρουση.

Την ίδια ώρα ο Μουσταφά Ακιντζί άσκησε κριτική στους Ελληνοκυπρίους για το γεγονός ότι μετατρέπουν το ενεργειακό ζήτημα σε σημείο αναφοράς για συγκρούσεις ενώ επανέλαβε την πρόταση του για μεταφορά κυπριακού αερίου δια μέσου της Τουρκίας.

Παράλληλα, ο κ. Ακιντζί αναφέρθηκε στην επικείμενη άφιξη της νέας ειδικής αντιπροσώπου του ΟΗΕ στο νησί, Τζέιν Χόλ Λούτ, ενώ επανέλαβε την προσκόλληση της τ/κ πλευράς σε result-oriented λύση.

«Η τ/κ πλευρά δεν πρόκειται να αποδεχθεί άλλου είδους προτάσεις» σημείωσε. Ισότητα και ελευθερία, είναι τα μότο της τ/κ πλευράς για την λύση, και αυτά θα μεταβιβαστούν στην συνεργάτιδα του ΓΓ ΟΗΕ από την ηγεσία του κ. Ακιντζί.

Τέλος ανέφερε ότι ελπίζει ότι στη νέα περίοδο που διανύει η Τουρκία θα συνεχιστεί η επικοδομητική υποστήριξη προς τα κατεχόμενα.

Στο πλευρό των Τ/κ η Τουρκία, διαμηνύει ο Ερντογάν

Σε δηλώσεις του ο Τούρκος Πρόεδρος τόνισε ότι η Τουρκία στέκεται ανέκαθεν στο πλευρό των Τουρκοκυπρίων και αυτό θα συνεχιστεί ενώ έκανε λόγο για τη συνέχιση της επίτευξης του στόχου της οικονομικής ανάπτυξης των κατεχομένων.

Παράλληλα, τόνισε ότι με τον Μουσταφά Ακιντζί συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο κυπριακό, αναφέροντας πως πρόκειται για εθνικό ζήτημα της Τουρκίας και η χώρα επιθυμεί βιώσιμη και δίκαιη λύση.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, δήλωσε πως τον τελευταίο χρόνο δυστυχώς δεν άλλαξε νοοτροπία η ελληνοκυπριακή πλευρά ενώ δεν οραματίζεται κοινό μέλλον με τους τουρκοκυπριους.

Καταλήγοντας, ο Τούρκος Πρόεδρος έκανε αναφορά στο διεθνές δίκαιο υπογραμμίζοντας ότι τα εμπλεκόμενα μέρη πρέπει να κατανοήσουν τα όσα επιβάλλει το δίκαιο.

ΠΗΓΗ: www.philenews.com

Tags: ΕΡΝΤΟΓΑΝΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ

Related Posts

ΕΕ
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ – Άμυνα, ασφάλεια, μεταναστευτικό στους βασικούς άξονες πολιτικής

28/12/2025 - 12:26
Ισραήλ
ΕΛΛΑΔΑ

«Μυστική» συνάντηση του Αρχηγού της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας με ανώτατους αξιωματικούς Ελλάδας και Κύπρου στη Λευκωσία

17/12/2025 - 12:26
Μητσοτάκης - Χριστοδουλίδης
ΕΛΛΑΔΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μίλησε με τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό

11/12/2025 - 16:25

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: To 1950 το Τάγμα του ΕΕΣ αναλαμβάνει την πρώτη του αποστολή στον Πόλεμο της Κορέας

Συνάντηση Τραμπ – Νετανιάχου στις ΗΠΑ: «Η Χαμάς πρέπει να αφοπλιστεί – Θα χτυπήσουμε το Ιράν αν προσπαθήσει να επανεξοπλιστεί»

Crow: Η Ισπανία ανέπτυξε συστήματα αντι-drone στη Λιθουανία για την προστασία εγκαταστάσεων από ρωσικά UAV

Ιταλία: Με διάταγμα Μελόνι συνεχίζεται και το 2026 η αποστολή στρατιωτικής βοήθειας και όπλων στην Ουκρανία

«Μέτωπο» Τουρκίας – Σομαλίας, αφότου το Ισραήλ αναγνώρισε τη Σομαλιλάνδη ως ανεξάρτητο κράτος

Αρχηγός ΓΕΝ: Επισκέφθηκε το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και αντάλλαξε ευχές με ασθενείς και προσωπικό [pics]

Bundeswehr: «Στο μικροσκόπιο» μονάδα αλεξιπτωτιστών στην Γερμανία για απαράδεκτες συμπεριφορές, περιστατικά βίας και εξτρεμισμού

Ο Αρχηγός ΓΕΑ στην 133 Σμηναρχία Μάχης: Αντάλλαξε ευχές για την Πρωτοχρονιά με το προσωπικό [pics]

Top News

Καιρός: Χιόνια στην Αττική το βράδυ της Παραμονής Πρωτοχρονιάς – Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου

Αναστασία: «Ήμουν με τον Γιώργο Μαζωνάκη από τα πρώτα μου βήματα, είναι άνθρωπος με άλφα κεφαλαίο»

Η Ιωάννα Τούνη με τον γιο της Πάρη σε Χριστουγεννιάτικη απόδραση στο Παρίσι

Αθηνά Οικονομάκου και Μπρούνο Τσερέλα στην Αργεντινή για Πρωτοχρονιά - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert