Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ερντογάν: Η απειλή Γκιουλέν σοβαρότερη και απο το PKK

10.02.2015 | 13:51
Το κίνημα του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν αποτελεί για την ασφάλεια της Τουρκίας σοβαρότερη απειλή από τους αντάρτες του PKK, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

"Σήμερα, σε διεθνές επίπεδο, ακόμη και η τρομοκρατική οργάνωση PKK δεν έχει προκαλέσει τόση ζημία στην Τουρκία όσο η 'παράλληλη δομή' του Γκιουλέν", δήλωσε στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στο ταξίδι του στην Κολομβία ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προσάπτει στον πρώην σύμμαχο και μέντορά του ότι έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο "βρώμικων σχέσεων" με τη διεθνή κοινότητα με μοναδικό στόχο τη δυσφήμηση της ισλαμο-συντηρητικής κυβέρνησης της Τουρκίας.

Διαβάστε: Στα άδυτα του PKK! Εκπληκτικό φωτορεπορτάζ από το TIME!

Αποτελούμενο από πλειάδα σχολείων, μη κυβερνητικών οργανώσεων, μέσων ενημέρωσης και εταιρειών, το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζεί στις ΗΠΑ από το 1999, υποστήριξε το καθεστώς του Ερντογάν κατά της στρατιωτικής και λαϊκής ελίτ της χώρας. Αλλά, εδώ και έναν χρόνο, ο Ταγίπ Ερντογάν κήρυξε τον πόλεμο κατά του Γκιουλέν - Διαβάστε: Φετουλάχ Γκιουλεν, Ποιός ειναι;- μετά την αποκάλυψη πολιτικο-οικονομικού σκανδάλου που απλώθηκε κηλιδώνοντας το στενό και ευρύτερο περιβάλλον του.

Ο Ερντογάν κατηγορεί τον Φετουλάχ Γκιουλέν ότι κατασκεύασε τις κατηγορίες για να τον βλάψει και ότι ίδρυσε ένα 'παράλληλο κράτος' με στόχο την ανατροπή του. Ο πρόεδρος της Τουρκίας διέταξε μαζικούς διωγμούς κατά όλων των παραγόντων που θεωρεί ότι είναι υποστηρικτές του Γκιουλέν, κυρίως στην τουρκική αστυνομία και τη δικαιοσύνη.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ