Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ερντογάν προειδοποιεί: «Ολοι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους»

23.05.2016 | 14:28
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε ότι όλοι «οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους» απέναντι στο θέμα των προσφύγων.

«Το σημερινό σύστημα είναι ανεπαρκές...το βάρος φέρουν μόνο ορισμένες χώρες. Ολοι σήμερα οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας κατά την έναρξη των εργασιών της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Διάσκεψης Κορυφής στην Κωνσταντινούπολη. «Οι ανάγκες αυξάνονται κάθε μέρα, αλλά όχι αναγκαστικά και οι πόροι», συνέχισε ο Ερντογάν εκφράζοντας δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι «ορισμένα μέλη της διεθνούς κοινότητας αποφεύγουν τις υποχρεώσεις τους».

Αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και μη κυβερνητικές οργανώσεις από ολόκληρο τον κόσμο βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχουν στη Διάσκεψη, που οργανώνεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ με στόχο τη βελτίωση της αντιμετώπισης των ανθρωπιστικών κρίσεων που προκαλούνται από τις ένοπλες συρράξεις και την κλιματική αλλαγή.

Η Παγκόσμια Διάσκεψη διεξάγεται με πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν και κατά τη διάρκεια των εργασιών της θα συζητηθεί σειρά συγκεκριμένων δράσεων και δεσμεύσεων», οι οποίες θα προετοιμάσουν τις χώρες για να αντιμετωπίσουν τις κρίσεις, να διαμορφώσουν μία νέα προσέγγιση για τη διαχείριση των αναγκαστικών εκτοπισμών και να εγγυηθούν αξιόπιστες πηγές χρηματοδότησης για τη διαχείρισή τους.
«Ποτέ από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου δεν έχει αναγκασθεί τέτοιο πλήθος ανθρώπων να εγκαταλείψει τις εστίες του», είπε ο Μπαν Κι-μουν σήμερα κατά την έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ