OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Ερντογάν στον κόσμο του – «Δεν υπάρχει διαφθορά» επιμένει αν κι «έφαγε» 10 υπουργούς του

26/12/2013 - 12:56
Share on FacebookShare on Twitter

Παρά τις παραιτήσεις υπουργών και τον ανασχηματισμό, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιμένει ότι δεν τίθεται θέμα επιχείρησης διαφθοράς, αλλά σχεδίου εναντίον της κυβέρνησής του.

Τουρκικές εφημερίδες σήμερα κάνουν λόγο για δεύτερη έρευνα των εισαγγελέων, η οποία δεν παίρνει μορφή επιχείρησης και προσαγωγών λόγω της άρνησης των αστυνομικών αρχών.

Σήμερα ο τουρκικός Τύπος δημοσιεύει τις δηλώσεις που έκανε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους κατά την προχτεσινή του πτήση από το Πακιστάν προς την Τουρκία.

Ερωτηθείς αν θεωρεί τα τεκταινόμενα «επιχείρηση διαφθοράς», ο Ερντογάν απαντά: «Πώς είναι δυνατόν; Είναι μια επιχείρηση εναντίον της λαϊκής βούλησης. Αφού γίνεται λόγος για διαφθορά, από όσα έχετε διαβάσει μέχρι σήμερα προκύπτει μήπως κάποια ζημιά σε βάρος του δημοσίου;»

Ο Τούρκος πρωθυπουργός αναφέρεται και στα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η εισαγγελική έρευνα περιλαμβάνει και την υπόθεση της κατασκευής φοιτητικής εστίας στην Κωνσταντινούπολη που παραχωρήθηκε σε ίδρυμα στη διοίκηση του οποίου βρίσκεται ο γιος του πρωθυπουργού. Ο Ερντογάν είπε πως στη διοίκηση του ιδρύματος εκτός από τον γιο του υπάρχει και η κόρη του και τόνισε ότι «μέσω του ιδρύματος θέλουν να φτάσουν σε μένα».

Ο Ερντογάν απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τον ιρανικής καταγωγής επιχειρηματία Ρεζά Ζαράφ, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης διαφθοράς και φέρεται να έχει δωροδοκήσει πολλά άτομα, μεταξύ των οποίων υπάρχουν συγγενικά πρόσωπα υπουργών, αλλά και υπουργοί.
«Ο Ζαράφ κάνει εξαγωγή χρυσού. Γνωρίζω ότι συμβάλει στην οικονομία της χώρας και ότι μετέχει σε δραστηριότητες φιλανθρωπίας», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στον ισχυρισμό περί εισόδου του Ζαράφ δυο φορές στη διάρκεια του 2013 στο γραφείο του πρώην υπουργού ευρωπαϊκών θεμάτων Εγκεμέν Μπαγίς στην Κωνσταντινούπολη που περιλαμβάνεται στην εισαγγελική έρευνα ο Ερντογάν σχολίασε: «Πώς μπορεί να κατηγορηθεί κανείς επειδή εισήλθε κάπου με μια τσάντα και εξήλθε χωρίς αυτήν; Μπορεί η τσάντα να περιείχε βιβλία…»

Μερίδα του τουρκικού Τύπου αναφέρει σήμερα ότι οι εισαγγελείς που προχώρησαν στην επιχείρηση προσαγωγών στις 17 Δεκεμβρίου έχουν ετοιμάσει το δεύτερο κύμα της επιχείρησης, το οποίο σχετίζεται με 100 δισεκ. δολάρια και περίπου 30 πολιτικούς, γραφειοκράτες και επιχειρηματίες, ζητώντας από τις αστυνομικές αρχές να κάνουν τις προσαγωγές. Αυτό δεν συνέβη προς το παρόν λόγω άρνησης της αστυνομίας.

Η εφημερίδα «Ταράφ» μάλιστα υποστηρίζει ότι εξαιτίας της στάσης αυτής της αστυνομίας, η εισαγγελία διεξάγει έρευνα σχετικά με τον νομάρχη, τον διοικητή ασφάλειας και τον διοικητή της διεύθυνσης δίωξης οικονομικού εγκλήματος της Κωνσταντινούπολης. 

Διαβάστε ακόμη:

Σαρωτικό ανασχηματισμό μέσα στη νύχτα έκανε ο Ερντογάν – Τέλειωσε και τον Μπαγίς!



Tags: ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣΔΙΑΦΘΟΡΑΕΡΝΤΟΓΑΝΔΙΑΦΘΟΡΑΗΠΑΜΠΑΓΙΣΣΥΛΛΗΨΕΙΣΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Τουρκία - πρωτομαγιά
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Πρωτομαγιά με ένταση στην Κωνσταντινούπολη – Εκατοντάδες προσαγωγές και συγκρούσεις αστυνομίας – διαδηλωτών

01/05/2026 - 13:59
Τουρκία - F-16
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: «Ξηλώθηκε» διοικητής αεροπορικής βάσης στο Ικόνιο, αφού F-16 πέταξαν πάνω από στάδιο κατά τη διάρκεια αγώνα

29/04/2026 - 18:01
Τουρκία
ΤΟΥΡΚΙΑ

Foreign Affairs: Ο πόλεμος στο Ιράν απειλή για την Τουρκία

28/04/2026 - 12:56

Διαβάστε Επίσης

Η πυρηνική τριάδα των ΗΠΑ θέλει 71 δισεκ. δολάρια το 2027 για τον εκσυγχρονισμό της [pics]

ΕΕ και Ουκρανία συμφώνησαν να προχωρήσουν σε συμφωνία για drones – Αναγκαία η παρουσία της Ευρώπης στις διαπραγματεύσεις, λέει ο Ζελένσκι

Το Ιράν καλεί τις ΗΠΑ να εγκαταλείψουν τις «υπερβολικές απαιτήσεις» τους

Απελάθηκαν από την Αυστρία τρεις Ρώσοι διπλωμάτες κατηγορούμενοι για κατασκοπεία

Φρεγάτες Bergamini και εκσυγχρονισμό MEKO στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά φέρνει το ΥΠΕΘΑ στη Βουλή

«Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη Μόσχα – Πραξικόπημα ή απόπειρα εναντίον του φοβάται ο Πούτιν»

Εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις NATO – ΕΕ για την απόσυρση Αμερικανών στρατιωτών από τη Γερμανία

Το Ιράν απειλεί: Όποιο πλοίο των ΗΠΑ πλησιάσει τα Στενά του Ορμούζ θα δεχτεί επίθεση

Top News

Μαρίνα Σταυράκη - Μπουλέντ Οζκάντ: Εικόνες από το ταξίδι του ερωτευμένου ζευγαριού στην Κωνσταντινούπολη

Σία Κοσιώνη και ΣΚΑΪ παίρνουν οριστικά «διαζύγιο» - Το παρασκήνιο και ο νέος ρόλος της Λένας Φλυτζάνη

Μιχάλης Ρέππας για Δανάη Μπάρκα: Δεν έβγαινε η «πασιέντζα» και αποχώρησε από τη θεατρική παράσταση

Κώστας Μπίγαλης για Eurovision: Ξύπνησα μια μέρα και είδα στο όνειρό μου ότι θα βγει πρώτη η Φινλανδία

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert