Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ερώτηση Δαβάκη για το θέμα της πώλησης των F-16

19.04.2018 | 11:56
Το θέμα της πώλησης μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 Block 30 έφερε στη Βουλή ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας και π. υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Θανάσης Δαβάκης, με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον αρμόδιο υπουργό, κ. Πάνο Καμμένο.

Στην Ερώτησή του, ο κ. Δαβάκης επισημαίνει ότι, σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα του τύπου, η πώληση αριθμού μαχητικών τύπου F-16 Block 30 φαίνεται να αποτελεί αναγκαία συνθήκη για τη χρηματοδότηση του προγράμματος εκσυγχρονισμού 85 αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας σε διαμόρφωση τύπου Viper.

Με βάση αυτήν την επισήμανση και λαμβάνοντας υπ’ όψη τόσο την έντονη κινητικότητα και το σκληρό ανταγωνισμό της διεθνούς αγοράς μεταχειρισμένων αεροσκαφών, ο κ. Δαβάκης παρατηρεί ότι εγείρονται ερωτήματα σχετικά με τις ενέργειες, το σχεδιασμό και τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος καλείται να απαντήσει στα ακόλουθα πέντε ερωτήματα:

Πρώτον, πόσα αεροσκάφη F-16 Block 30 και σε τι τιμή μονάδας διαθέτει το ΥΠΕΘΑ προς πώληση στη διεθνή αγορά;

Δεύτερον, με πόσες και ποιες χώρες έχει συζητήσει το ενδεχόμενο πώλησης αυτών των μαχητικών;

Τρίτον, είναι η πώληση των αεροσκαφών αυτών όντως προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση του προγράμματος εκσυγχρονισμού 85 αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας σε διαμόρφωση τύπου Viper;

Τέλος, προτίθεται να καταθέσει προσφορά στο επικείμενο πρόγραμμα αγοράς μαχητικών αεροσκαφών της Ρουμανίας;

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ