Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΣΠΕΘ: Τι ζητά από τον Καμμένο για τα Οδοιπορικά των ΕΔ και ΣΑ

03.08.2017 | 22:19
Mε δελτίο τύπου η ΕΣΠΕΘ ανακοίνωσε σήμερα 3 Αυγούστου 2017 ότι απέστειλε έγγραφο στις 16 Ιουνίου 2017 με θέμα «Δημοσιονομική Πολιτική», που αφορούσε συγκεκριμένα στην καθυστέρηση εφαρμογής των διατάξεων του Ν.4336/2015, περί της ρύθμισης των θεμάτων για τις δαπάνες των μετακινούμενων λειτουργών και υπαλλήλων του δημοσίου στον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο.

Συγκεκριμένα, η Ένωση υπογραμμίζει στην ανακοίνωση της ότι σε ότι αφορά την ερώτηση που τέθηκε στη βουλή σχετικά με τα οδοιπορικά των ΕΔ και ΣΑ ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος απάντησε ότι το θέμα χρειάζεται μελέτη καθώς υπάρχουν ιδαιτερότητες, τόσο μεταξύ των 3 κλάδων των ΕΔ όσο και των Σ.Α, οι οποίες δεν επιτρέπουν σε πολλές περιπτώσεις την εφαρμογή ταυτόσημων διατάξεων. Παράλληλα, η Ένωση τονίζει ότι θα επανέλθει με νέα ερώτηση αν αυτο δεν επιλυθεί σύντομα, το οποίο όπως δηλώνει αντιμετωπίζεται άνισα μεταξύ των λειτουργών του κράτους. Παρακάτω μπορείτε να διαβάστε ολόκληρο το Δελτίου Τύπου της ΕΣΠΕΘ και την απάντηση Καμμένου στην ερώτηση των βουλευτών της ΝΔ κ.Δημοσχάκη και κ.Γεωργιάδη σεχτικά με το θέμα των Οδοιπορικών. 

Δείτε το δελτίο τύπου της ΕΣΠΕΘ:
Αρ. Πρωτ. 79/2017

Λάρισα, 03 Αυγούστου 2017

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

 
Σας ενημερώνουμε ότι, η Ένωσή μας απέστειλε έγγραφο την 16 Ιουνίου 2017 με θέμα «Δημοσιονομική Πολιτική», που αφορούσε συγκεκριμένα στην καθυστέρηση εφαρμογής των διατάξεων του Ν.4336/2015, περί της ρύθμισης των θεμάτων για τις δαπάνες των μετακινούμενων λειτουργών και υπαλλήλων του δημοσίου.

Απαντώντας στην Ερώτηση 7049/07-07-2017 με θέμα «Αναφορικά με την έκδοση του ΠΔ για τα οδοιπορικά έξοδα των στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ», που συνυπογράφηκε από τους βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Σπυρίδων Άδωνις Γεωργιάδης Βουλευτής Β’ Αθηνών και κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης Βουλευτής Ν. Έβρου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτης Καμμένος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η έκδοση «ενιαίου» Π.Δ που θα προβλέπει τα οδοιπορικά έξοδα των στελεχών των Ε.Δ και Σ.Α, αποτελεί μια σημαντική τομή, όμως η σύνταξη του Π.Δ προαπαιτεί τη μελέτη και επεξεργασία διαφόρων παραμέτρων, λόγω των ιδιαιτεροτήτων τόσο μεταξύ των 3 κλάδων των ΕΔ όσο και των Σ.Α, οι οποίες ιδιαιτερότητες - ιδιομορφίες δεν επιτρέπουν σε πολλές περιπτώσεις την εφαρμογή ταυτόσημων διατάξεων.

Η Ε.Σ.ΠΕ.Θ θα παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις επί του σχετικού θέματος κι αν αυτό δεν ευδοκιμήσει λίαν συντόμως, θα επανέλθουμε με νέο έγγραφο, έτσι ώστε να αρθεί μια εκκρεμότητα που συντηρεί μια εξόφθαλμη ανισότητα μεταξύ των λειτουργών του Κράτους.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο ΠρόεδροςΣτέφανος Κουκουράβας


Ο Γεν. Γραμματέας


Νικόλαος Γκαμπλιάς
 
 
 
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ