Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα κλειδιά της Εθνικής Άμυνας στο ...Σύνταγμα. Καμία αλλαγή δεν επιτρέπουν οι "οικονομικοί"

18.01.2013 | 09:01
Είναι προφανές ότι τα “κλειδιά” της Εθνικής Άμυνας , έχουν δοθεί εδώ και πολύ καιρό στο οικονομικό επιτελείο, το οποίο δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει τακτική και θέσεις σε σχέση με τις περικοπές που έχει επιβάλει και που έχει σχεδιάσει να επιβληθούν.

Το συμπέρασμα προκύπτει αυτομάτως από τα γεγονότα. Η ηγεσία του ΥΕΘΑ , γνωρίζοντας ότι η δυσαρέσκεια των στρατιωτικών πλέον δεν ελέγχεται δείχνει να προσπαθεί να “δώσει” κάτι που θα “ακουστεί” ως αντιστάθμισμα στις περικοπές που έχουν επιβληθεί. Αλλά ούτε αυτό τους …επιτρέπεται, τουλάχιστον προς το παρόν:

  • Ακόμη και οι λίστες επιβίβασης για τις οποίες το ΥΕΘΑ είχε ανακοινώσει ότι “γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες” για να επανλέλθει η κατάσταση στις μετακινήσεις των στρατιωτικών σε μία λογική βάση, δεν προχώρησε.

  • Τα οδοιπορικά, άπαντες συμμφωνούν ότι δεν μπορούν έτσι απλά να τα αφαιρέσουν από το εισόδημα των στρατιωτικών, ωστόσο κανείς από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δεν μπορεί να επιβάλει αυτή την άποψη. Η απόφαση και γι΄ αυτό θα έρθει φυσικά από τη πλατεία Συντάγματος.

  • Ακόμη και το θέμα της ρύθμισης δανείων στρατιωτικών μοιάζει να βρίσκεται στον αέρα και αναμένεται να συσταθεί η επιτροπή τραπεζών και στρατιωτικών για να διερευνηθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν.

Δυστυχώς, χρόνος δεν υπάρχει. Αν ορισμένα από τα παραπάνω μέτρα τα κρατάνε κάποιοι στο “συσρτάρι” τους για να τα χρησιμοποιήσουν σε δύσκολες…προεκλογικές ώρες που θα έρθουν, καλό θα είναι να επανασχεδιάσουν τη στρατηγική τους, γιατί κάθε μέρα που περνά η οικονομική κατάσταση και των στρατιωτικών επιδεινώνεται δραματικά. Δεν υπάρχουν πολυτέλειες για τέτοια “παιχνίδια του παρελθόντος”.

Φοβόμαστε όμως ότι η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη, με όσους αποτελούν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να μην δείχνουν ούτε στο ελάχιστο να έχουν αντιληφθεί τι έχει συμβεί στην Εθνική Άμυνα. Και να πιστεύουν ότι υπάρχει ακόμη περιθώριο περικοπών. Και αυτοί κρατούν τα κλειδιά της Εθνικής Άμυνας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το "ναυάγιο" του ΜΤΣ σε αριθμούς! Δείτε την τραγική πραγματικότητα

Αμερικανικό "κράξιμο" για τις αμυντικές δαπάνες με την κυβέρνηση να δικαιώνει τις επικρίσεις!

Η οικονομική κρίση εξελίσσεται σε εθνική απειλή. Τι υποστηρίζει ένας αντιπτέραρχος


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ